Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Стрічка, яку знімали українці та французи у Хусті та Мукачеві, стала переможцем відбору Держкіно

Стрічка, яку знімали українці та французи у Хусті та Мукачеві, стала переможцем відбору Держкіно

ВІДЕО ДНЯ

Ще в березні минулого року на Закарпатті побувала знімальна група української компанії «Татофільм» та французької «КіноЕлектрон».

Зйомки короткометражної стрічки за новелою Франца Кафки «У нашій синагозі» проходили в Хусті та Мукачеві. Режиссером  та авторома сценарію виступив Іван Орленко.

Реклама

Зі слів продюсера стрічки Олени Єршової, найкращою архітектурною пам’ятною єврейського народу на території всієї Західної України є Ужгородська обласна філармонія, однак використати її для зйомок кіношники не змогли, оскільки наразі споруда експлуатується  за іншим призначенням. Тому події фільму відбувалися в хустській синагозі.

Хуст ми обрали не випадково. Зв’язавшись із місцевим головою єврейської громади Володимиром Кацом, ми приїхали на місце, оглянули і добре вивчили всі привілеї будівлі яка є однією з кращих в Україні. Споруда справді  унікальна. По-перше, тут збереглися дивовижні старовинні фрески, а по-друге, уцілів спеціальний балкон для жінок, – розповіла пані Олена. – Між іншим, ми проводили зйомки і в Києві та Страсбурзі. У Хусті ж платформою для роботи нам стала не тільки синагога, але й Чеське містечко. До того ж, один день ми ще знімали епізоди на одній з вулиць Мукачева.

Реклама

Події в новелі розгорталися у 20-30-х роках минулого сторіччя, тож і не дивно, що автори стрічки знайшли відповідний антураж саме в Закарпатті, адже в краї збереглося чимало автентичних архітектурних пам’яток старовини.

Головну роль у фільмі зіграв юний мукачівець Давид Тобак.

Як і обіцяли режисери, роботу над фільмом було завершено ще у вересні.

Реклама

Відтак згодом стрічка стала переможцем  сьомого  конкурсного відбору Держкіно. Бюджет фільму склав 1515,2 тис. грн., за рахунок Держкіно було профінансовано 900 тис. грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно