Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Москаль дав закарпатцям обіцянку

ВІДЕО ДНЯ

Цьогорічний фестиваль «Проводи отар на полонину», що відбувся в неділю на Міжгірщині, зібрав рекордну кількість людей. Святкова хода, яка дала старт фестивалю, розтягнулася райцентром більше, ніж на кілометр. Для місцевих мешканців проводи овець і вівчарів є хорошою традицією, вшанувати яку приходять цілими сім’ями, а для численних туристів, котрі автобусами з’їхалися на Синевирський перевал із різних санаторіїв, баз відпочинку, а також інших областей України, фестиваль став справжнім етнографічним і гастрономічним святом.

«Проводи отар на полонину» відзначають на Міжгірщині вже сорок років, однак стільки людей, як зараз, тут ще не було! Величезному напливу туристів посприяла хороша історія фестивалю, про який знають багато людей, та гарна погода, яка трималася на Міжгірщині цілий день.

Реклама

Після офіційної частини, яка включала нагородження кращих вівчарів, почалися народні гуляння з музичним супроводом фольклорних колективів, виставками творів народних умільців, дегустацією страв та напоїв. Родзинкою свята став майстер-клас із приготування овечого сиру у виконанні голови ОДА Геннадія Москаля, голови Міжгірської райради Василя Щура та міського голови Ужгорода Богдана Андріїва. У змаганні трьох «заготівельників» на найбільшу грудку сиру переміг господар – Василь Щур. А виготовлена продукція була тут же передана численним глядачам для дегустації.

– У гірських районах Закарпаття туризм дає величезний економічний поштовх для розвитку місцевих громад, – наголосив Геннадій Москаль. – А таке свято, як нинішнє, приваблює масу туристів, які отримують позитивні враження від Закарпаття, агітують приїхати сюди своїх знайомих і залишають тут гроші. Цього року ми продовжуємо реалізовувати серйозні інфраструктурні проекти, які розпочали минулоріч на Міжгірщині. Це і ремонт мосту на дорозі, що веде до Синевирського озера в Синевирській Поляні (міст уже двадцять років знаходиться в аварійному стані). І відновлення «Музею лісу й сплаву», і ремонт доріг у високогірних селах району, а головне – відновлення суцільного асфальтного покриття спочатку від Нижніх Воріт до Волівця у Воловецькому районі, а далі від Волівця до Міжгір’я і від Міжгір’я до Колочави. Після того, як минулого року ми відремонтували дорогу до Синевирського озера, потік туристів туди збільшився в кілька разів. Я докладу максиму зусиль, щоб зробити так само і в інших туристичних напрямках як на Міжгірщині, так і у всьому Закарпатті!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно