Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Майже півтори сотні робіт закарпатських митців представили в музеї ім. Бокшая та в галереї "Ужгород"

Майже півтори сотні робіт закарпатських митців представили в музеї ім. Бокшая та в галереї "Ужгород"

Майже півтори сотні робіт закарпатських митців представили в музеї ім. Бокшая та в галереї "Ужгород"

Майже півтори сотні робіт закарпатських митців, відібраних на обласну художню виставку з нагоди Дня художника представили сьогодні в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й.Бокшая та в галереї «Ужгород». У центрі міста – живопис і скульптуру, а на проспекті Свободи – графіку і декоративно-прикладне мистецтво. Такі виставки уже традиція, вони відображають різноманітність видів, жанрів та стилів і здобутків творчих закарпатців.

ВІДЕО ДНЯ

На відкритті виставки в музеї ім. Й. Бокшая голова Закарпатської організації Національної спілки художників України Борис Кузьма відзначив, що художня рада провела дуже суворий відбір робіт і попросив поціновувачів мистецтва не забувати, що кожен митець до глядача іде зі своїми переживаннями. Також пан Кузьма оголосив хвилину мовчання в пам’ять про Народного художника України Золтана Мичку, який помер навесні цього року. Згодом оголосили імена 10 закарпатських митців, які нещодавно увійшли до складу Національної спілки художників, а також Борис Кузьма вручив відзнаку мистецької премії імені Тетяни Яблонської – вищої галузевої нагороди Національної спілки художників України – заслуженому художнику Антону Ковачу.

Привітав авторів робіт із «професійним святом», гостей музею, які прийшли на відкриття виставки, і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, побажав художникам нових творчих здобутків, відзначив, що місто, в тому числі й у творчих проектах, дуже активно розвивається. Також Богдан Євстафійович повідомив, що в історико-культурно комплексі «Совине гніздо» ще тривають окремі роботи, але вже експонуються зараз молоді художники, а згодом чимало площ «Богольвару», як і обіцяла міська влада, передадуть під виставкові площі.

Реклама

Народний художник України, лауреат Шевченківської премії Володимир Микита відзначив, що за рік, який минув з часу такої ж за форматом виставки, відчувається прогрес, що митці не застигають, не заспокоюються на своїх досягненнях.

Друга, але невід’ємна частина виставки найкращих за останній рік здобутків закарпатських митців, роботи графіки та декоративно-прикладного мистецтва відкрилася за годину в галереї «Ужгород».

Реклама

Усі представлені роботи оглядатиме також відбіркова конкурсна комісія із присудження обласної премії ім.Й.Бокшая та А.Ерделі в галузі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, переможців якої визначають за підсумками року.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно