Свято свіжини: у суботу на Закарпатті відбудеться гастрономічний фестиваль-конкурс гентешів
В останню суботу місяця, 27 січня, в селі Геча Берегівського району вже вдванадцяте відбудеться один із найколоритніших гастрономічних фестивалів Закарпаття – Міжнародний фестиваль-конкурс різників – гентешів (з угор. "hentes" – різник). Гості фестивалю отримають можливість скуштувати найрізноманітніші страви зі свинини та продегустувати закарпатські вина.
ВІДЕО ДНЯІз самого ранку команди професійних м’ясників із різних сіл Закарпаття зберуться перед будівлею Гечанської сільради, крім них у село прибудуть також команди гентешів з Угорщини та інших сусідніх країн. Гостей фестивалю пригощатимуть гарячим вином та домашньою сливовицею.
Протягом дня кулінари готуватимуть зі свіжини різноманітні традиційні закарпатські страви – шкварки, гурки, копчені ковбаси, бограч-гуляш, запечені рульки, голубці… Відвідувачі матимуть змогу спостерігати за процесом виготовлення апетитних страв і дегустувати їх.
РекламаДоповнить свято виставка-ярмарок робіт народних умільців, а також весела музика, пісні й танці, народні гуляння. Офіційне відкриття фестивалю о 13 годині.