Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві відбулися поетичні читання

У Мукачеві відбулися поетичні читання

З нагоди відзначення річниці від дня народження Т. Г. Шевченка, палкі прихильники його Слова зібралися у читальній залі Мукачівської міської центральної бібліотеки ім. О. Духновича на поетичні читання "Всесвіт Тараса Шевченка".

ВІДЕО ДНЯ

Про значення Шевченка, як великого генія та пророка України, вели мову Людмила Оленушинець, голова міського осередку ВГО "Союз українок" та Роман Колодій, заступник голови Мукачівського міського об’єднання всеукаїнського товариства "Просвіта" ім. Т. Шевченка.

Огляд цікавих фактів із життя Тараса Шевченка почули присутні від Тетяни Рибар, голови літературного об’єднання "Рідне слово". Як повідомляє відділ культури виконавчого комітету Мукачівської міської ради інформує, власні поезії-присвяти Кобзареві зачитали мукачівські поети – Михайло Шушкевич та Гізелла Лімбах.

Реклама
Читайте також:
Як у Мукачеві сьогодні вшановували пам’ять Тараса Шевченка

Родзинкою поетичних читань став вірш Шевченка "Минають дні, минають ночі..." двома мовами – українською та угорською у виконанні бібліотекарів-консультантів Інтернет-центру Юлії Товтин та Катерини Теребеші.

Реклама

На завершення, бібліотекар сектору краєзнавчої літератури Неля Станович провела огляд літератури представленої на книжковій виставці-присвяті "У вінок Кобзаревої слави".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно