Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві відкрито виставку робіт "Мальовничий Афон"

У Мукачеві відкрито виставку робіт "Мальовничий Афон"
ВІДЕО ДНЯ

24 квітня 2018 року в Мукачівському історичному музеї Замок «Паланок» персональну виставку робіт «Мальовничий Афон» презентував член Національної спілки художників України, Заслужений художник України Василь Красьоха.

Мукачево стало третім містом, жителі та гості якого мають нагоду оглянути «афонську» експозицію – до цього виставку презентували в Києві та Івано-Франківську, – йдеться у публікації культурно-мистецької фундації Brovdi Art.

Реклама

Усього до уваги глядача автор пропонує 45 живописних робіт, виконаних олією на картоні. Ескізи до них були створені під час перебування Василя Красьохи на горі Афон навесні минулого року. «Я дуже мріяв потрапити на Афон удруге (перша моя поїздка туди відбулася у 2011 році) й познайомитися детальніше з його храмами, відобразити їх у своїй творчості. Це стало можливим завдяки допомозі Благодійного фонду «Православний спадок України на Святій Горі Афон». Власне, від задуму перейшли до дій: я відвідав усі монастирі та два скити Святої Гори – Андріївський та Ільїнський», – розповідає художник.

Усі роботи творилися легко й невимушено, адже, як каже сам автор, «для художника там безмежний край роботи». У кожному з храмів митець перебував по кілька днів – виконував ескізи, які розробляв уже в Києві, де нині живе та працює. Під час подорожі з’явилися зарисовки не тільки пейзажів – пан Василь устигав робити й ескізи портретів, жанрових сцен тощо.

Реклама

Цікаво, що презентовані в «Паланку» роботи – це авторські повтори, адже оригінали, першотвори з ескізів художник передав у власність благодійному фонду.

Афонська серія не перша в доробку митця. Зізнається: йому до душі сакральна архітектура, тож уже має чимало робот із зображеннями святинь Києва, Житомира, Чернігова, Полтави, рідної Волині, Буковини та Закарпаття. «Тут особлива аура, відчувається дух історії. Мене ваблять такі місця», – каже Василь Красьоха.

Оглянути експозицію всяк охочий зможе впродовж двох тижнів – відтак виставку планують показати жителям міста Хуст.

Реклама

Фото: Наталія Павлик

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно