Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві презентували фотовиставку "Політика тіла"

У Мукачеві презентували фотовиставку "Політика тіла"
ВІДЕО ДНЯ

"Політика тіла. Харківська школа фотографії із колекції родини Гриньових" сьогодні розгорнулася у виставкових залах Мукачівського історичного музею. Виставку, яка експонується в рамках міжрегіонального соціокультурного форуму "СлободаКульт", урочисто відкрили за участі Ольги Сагайдак, керівника проекту міжрегіональних культурних форумів благодійного фонду "Мистецькі надра", куратора виставки Галини Глеби та безпосередньо власниці фотоколекції – Тетяни Гриньової.

Виставка "Політика тіла" – це історія про виокремлення індивідуального з площини колективного через зображення людського тіла. Як зазначили у Мукачівській міськраді, на виставці представлено зріз творчості 1970-2010-х років представників знаменитої Харківської школи фотографії. Право на прояв оголеного тіла, до демонстрування якого зверталися фотохудожники, в радянські часи було протестом щодо панівної цензури у мистецтві й суспільстві, яку виправдовували єдиною офіційно дозволеною художньою концепцією соціалістичного реалізму та необхідністю дотримання "чистоти помислів радянської людини".

Реклама

Поняття "політики тіла" Мішеля Фуко стало лейтмотивом до переосмислення наготи і права на неї в радянському та пострадянському суспільстві крізь практику Євгена Павлова, Бориса Михайлова, Юрія Рупіна, Олега Мальованого, Віктора і Сергія Кочетових, Сергія Солонського, Сергія Браткова, групи ШИЛО, Романа Мініна та Сергія Мельниченка. Виставка експонуватиметься у замку до 28 травня. Зауважимо, що зібрання робіт має позначку 14+.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно