Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як в Ужгороді Івана Купала святкували

Як в Ужгороді Івана Купала святкували
На березі річки відбулося фольклорно-театралізоване дійство "Ніч Івана Купала над Ужем".
ВІДЕО ДНЯ

Напередодні увечері в Ужгороді над річкою Заслужений академічний Закарпатський народний хор представив фольклорно-театралізоване дійство "Ніч Івана Купала над Ужем".

На жаль, життя внесло корективи у програму, яку давно і старанно готували артисти: на полігоні у Рівненькій області під час навчань загинули та були поранені бійці 15 окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади й базується в Ужгороді.

Реклама

Тому дійство на березі Ужа почали з хвилини мовчання, виконання "Молитви за Україну" ("Боже, великий, єдиний") та "Пливе кача" – лемківської пісні, що стала жалобним гімном Майдану за Небесною Сотнею та захисниками України на сході.

Керівник хору Наталія Петій-Потапчук також запросила всіх присутніх долучитися до плетіння поминального вінка, який почали робити волонтери Руху підтримки закарпатських військових, – зазначили в прес-службі Ужгородської міськради.

Реклама
Читайте також:
Івана Купала: що не можна робити

Хоч падав дощ, подивитися "прем’єру" Закарпатського народного хору до, як кажуть у нашому краї, Івандня, співи і хороводи, спускання на воду дівочих віночків прийшло чимало глядачів, вони теж долучалися до дійства.

Дівчата випробовували долю, спустивши на воду вінок – ведучі нагадали, що він віщує, якщо пристане до одного чи іншого берега, попливе далеко за водою чи потоне.

Реклама

На завершення дійства керівник обласної організації здорового способу життя, реабілітації та оздоровлення "Закарпатський морж", кандидат наук Богдан Дикий запросив охочих спробувати походити розпеченим вугіллям.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно