Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Мукачівські школярі отримали призові місця на фестивалі «Рекітське сузір’я»

Мукачівські школярі отримали призові місця на фестивалі «Рекітське сузір’я»

Мукачівські школярі отримали призові місця на фестивалі «Рекітське сузір’я»
ВІДЕО ДНЯ

Цього року зібрання юних талантів у мальовничому Міжгір’ї було особливим, адже фестивалю «Рекітське сузір’я» виповнилося 15 років. За сприяння Управління освіти, молоді та спорту Мукачівського виконавчого комітету команда м. Мукачева взяла участь у ХІV Міжнародному фестивалі «Рекітське сузір’я».

Юні мукачівці, учні НВК №6, ЗОШ №13 та НВК «Гармонія» достойно представили рідне місто на фестивалі. У перший фестивальний день наша команда побувала у селі Рекіти, де відбулося освячення хреста в честь Володмира Ковалика, одного із засновників МАЛіЖу. В урочистостях взяла участь внучка Володмира Ковалика, Мар’яна Гриців, яка проживає в Чикаго.

Реклама

5 липня стартував Міст Миру під гаслом «Одна у нас з тобою Україна. Боже великий, святий і єдиний нам Україну і мир збережи». До урочистого перетину стрічки миру Василь Федорович запросив високоповажних гостей. Потім все дійство перенеслося до Ватри Миру.

Ректор академії разом з мукачівкою Даніелою Гокс урочисто запалив Ватру Миру, після чого учасники та гості фестивалю водили хоровод навкруг вогнища. Урочисті звуки трембіт покликали маліжан до роботи. Духовенство благословило учасників фестивалю на плідну працю.

Реклама

6 липня відбувся конкурс «Літературно-мистецька композиція», який проходив під гаслом «Ми зернини в колосі твоїм, Україно» та конкурс «Авторська пісня». Також учасники фестивалю працювали в різних номінаціях. Вони захищали роботи та відвідували майстер-класи з поезії (Мар’яна Салай-Пак та Ігор Дах), фото (Володимир Тарасюк), малюнку (Олена Бундзяк).

Діти із задоволенням прислухалися до порад досвічених фахівців. Також мукачівці взяли участь в радіомості Міжгір’я-Дебрецен. Діти спілкувалися з Іваном Цокланом із Дебрецена. Цьогоріч до маліжанської родини долучилися юні таланти з Азербайджану.

7 липня – екскурсійний день. Мальовничі краєвиди Синевирського озера та села Колочави захоплювали, підносили настрій, дарували радість. Багато емоцій викликало відвідування реабілітаційного центру бурих ведмедів.

Реклама

8 липня чекали з нетерпінням гала-концерту та церемонії нагородження. На XV ювілейному фестивалі «Рекітське сузір’я-2018» маліжани Мукачева отримали такі результати:

– у номінації «Літературно-мистецька композиція» Мукачівське відділення нагороджено Дипломом І ступеня, Почесною грамотою Володимира Ковалика та грамотою за оригінальність представлення культури Закарпаття на Міжнародному фестивалі «Рекітське сузір’я-2018» від Міжгірського професійного ліцею;

–  Диплом І ступеня в номінації «Авторська пісня» та премію імені Володимира Івасюка здобула Дар’я Гузинець ( НВК № 6);

–  Дипломом ІІ ступеня в номінації «Авторська пісня» нагороджено Віталія Ковача (ЗОШ № 13);

–  Дипломом І ступеня в номінації «Поезія» нагороджено Форостяк Валерію (НВК № 6);

–  Дипломом ІІ ступеня в номінації «Поезія» нагороджено Мішко Каріну (НВК № 6);

–  Дипломом ІІ ступеня в номінації «Художнє фото» нагороджено Мішко Каріну (НВК № 6);

Реклама

–  Дипломом І ступеня в номінації «Малюнок» нагороджено Строїн Яну (старша вікова категорія) (НВК № 6);

Читайте також:
Школярка із Мукачева отримуватиме стипендію Президента України

–  Дипломом ІІ ступеня в номінації «Малюнок» нагороджено Білака Володимира (старша вікова категорія) (НВК № 6);

–  Дипломом І ступеня у номінації «Малюнок» нагороджено Лавкай Валерію (молодша вікова категорія) (НВК «Гармонія»);

–  Дипломом ІІ ступеня у номінації «Малюнок» нагороджено Гокс Даніелу (молодша вікова категорія) (НВК № 6);

Ведучим ХІV Міжнародного фестивалю юних талантів «Рекітське сузір’я – 2017» Мучичці Юлії-Анастасії (НВК № 6) та Горвату Володимиру (НВК № 6) за високий професіоналізм, ініціативу, артистичність присвоєно почесне звання «Заслужений артист Міжнародного фестивалю «Рекітське сузір’я» та нагороджено іменними медалями.

До участі у фестивалі команду підготували Строїн Л.А.(голова Мукачівського відділення МАЛіЖ), Мішко Т.П. (заступник голови Мукачівського відділення МАЛіЖ ).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно