Культура   • 19 липня 2018 року, 16:532131

На серпень у Закарпатті запланували оригінальний фестиваль

25 серпня у с. Геча Берегівського району відбудеться традиційний фестиваль сливового леквару.

Фестиваль є унікальним, насамперед, через те, що демонструє можливість побачити давні національні традиції, пов’язані з варінням сливового лекварю та приготуванням страв на його основі.

Леквар – традиційне закарпатське сливове повидло, що вариться за спеціальною технологією, на відкритому вогні у великому казані. Процес триває 7-8 годин, а подекуди й добу. Цукру у традиційний леквар не додають, і після довгого виварювання він виходить густим і ароматним: зі ста кілограмів слив звариться 50 літрів густого леквару. 

Програма фестивалю:

7.00 - підготовка, встановлення котлів, миття слив

9.00 - підготовка до процесу варіння лекварю

9.00-19.00 - дегустація та купівля страв з лекварьом (цібере леквар, гомбовці з сливами, калачі, вареники, вертуни з лекварем, сливянка)

13.00 - Конкурс на найсмачнішу угорську страву. Номінації конкурсу:

– бограч-гуляш

– рибна юшка по-угорськи

– гуляш з квасолею

– голубці

14.00 - Урочисте відкриття фестивалю

17.00 - Оголошення переможців з виготовлення національних страв

18.00 - Оголошення переможців з конкурсу варіння лекварю

20.00 - Танці до світанку

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Новини партнерів
PMG.ua