Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Цими вихідними на Рахівщині пройшов фестиваль-ярмарок

Цими вихідними на Рахівщині пройшов фестиваль-ярмарок
ВІДЕО ДНЯ

У неділю, 12 серпня, в селі Кваси, що на Рахівщині, відбувся I-й Міжнародний фестиваль-ярмарок «Барви Карпатського ліжника», участь у якому взяли делегації з Румунії та Прикарпаття, румунські та угорські дипломати, представники Союзу українців Румунії і гуцульських товариств світу.

Ліжник – ковдра з овечої шерсті з окремим, притаманним кожному регіону Гуцульщини орнаментом, є невід’ємним атрибутом гуцульського побуту з давніх-давен. Ним прикрашають оселі та вважають символом достатку. Карпатський ліжник, чи гуцульський килим, – це автентичність та унікальність побуту гуцулів українських Карпат, що століттями зігріває та охороняє жителів.

Реклама

Фестиваль у Квасах, присвячений карпатському ліжнику, розпочався із ходи центром села до головної сцени свята. Кілька сотень учасників і гостей у супроводі музик, трембітарів та кінної групи закликали всіх бажаючих долучитися до дійства.

Подивитися на фестивалі було що. Гостям демонстрували унікальні ліжники, ковдри, предмети домашнього вжитку, одяг, прикраси та взуття з вовни. Продемонстрували майстри і старовинне обладнання, на яких виготовляють унікальні вироби. Яскраві ліжники стали справжньою окрасою свята у Квасах.

Реклама

Протягом фестивалю глядачів радували виступами фольклорні колективи з Рахівщини, Косівщини та повіту Марамуреш (Румунія), а також виконавці – Івано-франківський муніципальний оркестр народної музики «Рапсодія», заслужений артист України Павло Мрежук, народний артист України Володимир Смотритель, народний артист України Микола Свидюк, гурт «Jonych», гурт «Перкалаба»

Підтримав проведення фестивалю і народний депутат України Василь Петьовка. Також за вагомий внесок у розвиток села, розвиток та збереження гуцульських традицій, помічник народного депутата Михайло Штефко, від імені Василя Петьовки вручив подяки та подарунки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно