Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді презентували книгу «Жити всупереч»

В Ужгороді презентували книгу «Жити всупереч»

Сьогодні, 24 вересня у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбулася презентація збірки публіцистично-аналітичних звітів «Жити всупереч: проблеми цивільного населення під час війни на Донбасі». Книга містить 6 самостійних описів різних ситуацій і проблем, з якими стикається цивільне населення від початку воєнних дій на сході країни. Авторами кожного розділу є представники різних громадських організацій, які входять у Коаліцію «Справедливість заради миру на Донбасі».

ВІДЕО ДНЯ

Автори описали порушення прав людини під час збройного конфлікту на Донбасі, проблеми медичного забезпечення населення на території Донбасу, злочинну діяльність групи швидкого реагування «Бетмен», яка займалась організацією незаконних місць несвободи у Луганську.

Звіт базується на глибинних інтерв’ю людей, які пережили гендерно-обумовлене насильство, масові обстріли та ув’язнення в незаконних в’язницях. Одним із розділів є «Чорна субота», в якому автор також акцентує увагу на проблемах державної допомоги постраждалим внаслідок обстрілів цивільного населення у Маріуполі 24 січня 2015 року.

Реклама

Жертвами злочинного режиму стали і жителі Луганська, які потерпали від незаконного збройного формування «Бетмен», очільником якого був Олександр Бєднов. Члени угруповання масово застосовували насильство не тільки до проукраїнського населення, але й до людей, які симпатизували режиму «ЛНР».

Читайте також:
У Мукачеві свою книгу презентувала молода українська поетеса
Реклама

Книга відображає, наскільки важким та суперечливим є життя людей, які живуть всупереч соціальній реальності на Донбасі. Водночас автори впевнені, що книга стане своєрідним містком для встановлення справедливості на Донбасі.

Звіт в Ужгороді презентувала Євгенія Бардяк, співавторка, голова ГО «Молода Просвіта Прикарпаття», лікар за освітою, кандидатка медичних наук. Вона готувала розділ про доступ до медичної допомоги в умовах війни обабіч лінії розмежування.

Також серед запрошених спікерів була Анжела Бабкіна радниця з питань ВПО в Закарпатській області. Модерував дискусію Юрій Опаленик, представник ГО «Закарпатська громада».

Реклама

Презентація відбулася у рамках проекту «Уповноваження громадянського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницькі шляхи вирішення жорстокого минулого Донбасу», що реалізується Коаліцією «Справедливість заради миру на Донбасі» та громадськими організаціями Kurve Wustrow (Німеччина) і Східноукраїнський центр громадських ініціатив (Україна) за підтримки Федерального уряду Німеччини.

Як раніше писало інтернет-видання «PMG.ua», в Ужгороді презентували військовий щоденник.

Новини Закарпаття  у твоєму Viber.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно