Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Рахівщині пройшов фестиваль «Довбушева юшка»

На Рахівщині пройшов фестиваль «Довбушева юшка»
ВІДЕО ДНЯ

521-шу річницю заснування селища Ясіня та 6-й фестиваль «Довбушева юшка» відгуляли в селищі Ясіня цими вихідними. Про свій головний смаколик гуцули кажуть: це - юшка, до якої можна поставити усе, що вдасться знайти в лісі: від м’яса впольованої тварини до ягід.

Страву назвали на честь Олекси Довбуша – найвідомішого карпатського опришка, тому і вважають її ледь не особливою стравою свого селища – столиці Гуцульської Республіки.

Реклама

Згадували і про Гуцульську Республіку та сторіччя від дня її заснування.  Як зазначив Едуард Зелінський, селищний голова Ясіня, місцеві жителі – це головний скарб столиці  Гуцульської Республіки. Тому, за вагомий внесок у розвиток селища та за сумлінну і ефективну працю їм подякували та вручили цінні подарунки від народного депутата України Василя Петьовки.

Читайте також:
Стало відомо, які фестивалі відбудуться у Мукачеві наступного року
Реклама

Візитери ж свята – як гості, так і ясінчани з радістю вітали один одного з Днем селища та ділилися враженнями. А вже ближче до вечора всіх присутніх розважали зірки української естради. До пізньої ночі перед глядачами виступали місцеві самодіяльні колективи та популярні естрадні співаки.

Розважали присутніх народні артисти України Лілія Сандулеса та Ярослав Борута, учасниця телепроекту «Голос країни» солістка Івано-франківської обласної філармонії Оксана Романюк, естрадний співак Роман Тафійчук, «Гуцул-хуліган» шоумен Василь Мельникович, гурти «Будьмо» та «Гардамани» та інші виконавці.

Розходилися гості з «Довбушевої юшки» всі захоплені та сповнені позитивних вражень. Одним словом-свято вдалося. Фестиваль «Довбушева юшка», який пройшов цими вихідними, вже традиційно відбувся за підтримки народного депутата України Василя Петьовки. Докладніше про святкування – у сюжеті М-студіо.

Реклама

Нагадаємо, 11 листопада у Мукачеві відзначили День святого Мартина.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно