Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Олександр Гаврош представить в Ужгороді новий роман

Олександр Гаврош представить в Ужгороді новий роман

Днями ужгородець Олександр Гаврош у київському видавництві «Академія» видав другий роман «Донос». Якщо перший – «Капітан Алоїз» (2013) був присвячений Ужгороду і мав історично-гумористичний характер, то дія другого розгортається далеко за межами Закарпаття і безпосередньо пов’язана з постаттю Тараса Шевченка.

ВІДЕО ДНЯ

Доктор історичних наук Сергій Федака зазначив: «Це один з  небагатьох в нашій літературі творів про Кирило-Мефодіївське товариство (1846-1847), про дюжину його учасників, що постають з його сторінок як живі: М.Гулак, М.Костомаров, П.Куліш, В.Білозерський... І особливо тринадцятий – хай не учасник, а донощик – Олексій Петров. Фактично це твір-версія, результат журналістського розслідування, викладений у жвавій белетристичній формі».

Читайте також:
Андрій Любка представив закарпатським читачам свій роман «Карбід»
Реклама

Жанр книжки можна визначити як історичний детектив. На думку професора Ужгородського національного університету, книжка про психологію зради надається до кількаразового прочитання, бо має ряд підтекстів. Окремо Сергій Федака відзначає мову твору, яка «зачаровує – багата, соковита, ледь архаїзована під реалії півторавікової давнини, пересипана приказками й афоризмами».

Перша презентація роману «Донос» відбудеться 6 березня о 17:00 в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно