Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Фестиваль "Угочанська лоза": як закарпатці та гості краю на святі гуляли

Фестиваль "Угочанська лоза": як закарпатці та гості краю на святі гуляли
ВІДЕО ДНЯ

У неділю, 12 травня, у Виноградові відбувся традиційний 14-й міжнародний відкритий фестиваль-конкурс виноградарів і виноробів «Угочанська лоза». Завітали на нього цьогоріч не тільки місцеві винороби, але й з інших районів Закарпаття, делегації з сусідніх країн, дипломати, керівники області і району, численні туристи і місцеві мешканці.

Розпочалося свято урочистою костюмованою ходою центральними вулицями міста, а урочисте відкриття і, власне, сам фест відбувся у місцевому історичному парку Перені.

Реклама

Вітаючи учасників фестивалю, в. о. голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас жартома згадав про закарпатських «корчагінців» – земляків які в усі часи у корчагах поширювали славу про ароматний п’янкий сонячний напій багатьма світами, і побажав виноградному краю процвітання і балагополуччя.

Читайте також:
В Ужгороді вперше відбудеться "Чендей-FEST 2019"
Реклама

А в.о. голови Виноградівської РДА Наталія Костелеба-Веремчук також привітала всіх часників дійства з християнським святом жінок-мироносиць та Днем матері.

Напередодні дегустаційна комісія фестивалю визначила його переможців у різних номінаціях. Відтак, під час урочистостей ті, чиї напої найбільше сподобалися експертам, отримали дипломи, медалі і цінні подарунки. Віддячили організатори свята й дітям, які перемогли у конкурсі малюнків, присвяченому фестивалю.

Увесь день у парку Перені місцеві мешканці й туристи могли оцінити найдобірніші виноградівські вина, поласувати традиційними національними стравами і вже поласувати першою місцевою полуницею. В амфітеатрі гостей свята розважали фольклорні та естрадні колективи, а завершилося дійство святковим феєрверком.

Реклама

Нагадаємо, на Рахівщині відбувся фестиваль «Гуцульська паска».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно