У Мукачеві розпочали підготовку до фестивалю "Варишське пиво"
У Мукачеві відбудеться ІV пивний фестиваль Закарпаття – "Варишське пиво". Триватиме він із 13 по 15 вересня. Ця подія є продовженням відновлення пивних традицій Закарпаття, започаткованих ще князем Ференцем Ракоці ІІ у 1701 році, підписанням грамоти про заснування пивоварні в селі Подгерінг (Підгоряни, район Мукачева) і продовжених графами Шенборнами з 1728 року.
ВІДЕО ДНЯПригощати гостів фестивалю будуть місцеві ресторації і шеф-кухарі. Тематичне пивне меню: курячі крильця, баранячі і свинячі ребра, крумплі на шпорі, перепілки смажені і копчені, ковбаски, рулька, гурка, свинячі вушка, овочі на грілі, овочі у фрітюрі, кнедлики з соусами і гарнірами, тушена капуста (сегединський), м’ясні нарізки (бастурма, хамон), мариновані закуски (сир гермелін, ковбаски утопенце), різноманітні сири до пива, рибні і сирні палички, в’ялена, копчена, сушена риба і раки тощо.
РекламаПиво також буде виключно місцеве, крафтове. На фестивалі будуть представлені крафтові пивовари Закарпаття. Фестивальне містечко працюватиме щодня з 11:00 по 22:00.
Програма фестивалю ще складається. "Вже можемо повідомити — після офіційного відкриття 13 вересня на вас чекає виступ гуртів Вандор та Марина Компанія", – зазначили у Мукачівській міськраді. Вхід на територію фесту у парк Перемоги буде вільний.
Реклама