Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Рахівщині пройшов фестиваль "Довбушева юшка"

На Рахівщині пройшов фестиваль "Довбушева юшка"
ВІДЕО ДНЯ

20 жовтня у селищі Ясіня, що на Рахівщині, відбувся фестиваль "Довбушева юшка", що проводиться за підтримки народного депутата України Василя Петьовки. На Рахівщині, в Ясінях пройшов VII фестиваль "Довбушева юшка". Цим дійством тут зазвичай святкують день селища. Цьогоріч населеному пункту виповнилося 522 роки. Стартували традиційно урочистою ходою з центра населеного пункту.

Саме ж святкування проходило на місцевому стадіоні. Смачна кухня – не єдине, чим дивували на заході. Традиційне гуцульське вбрання, інструменти та музичний супровід не залишив байдужими ні місцевих жителів, ні відвідувачів свята.

Реклама
Читайте також:
В обласному центрі влаштували фестиваль для людей віком 50+

Варто додати, що фестиваль проходить за підтримки народного депутата України Василя Петьовки. Також від імені народного депутата відзначили місцевих жителів, які працюють на благо Ясіня, роблять його кращим та прославляють далеко за межами Рахівщини.  

Реклама

У програмі свята були: хід урочистої колони, приготування "Довбушевої юшки" на відкритому вогні, святковий концерт за участі артистів української естради. Розважали гостей "Довбушевої юшки" Оксана Романюк, Роман Тафійчук, народні артисти України дует "Писанка", Василь Мельникович (Гуцул Хуліган), народні артисти України гурт "Дзвони", гурт "Будьмо", національний академічний ансамбль пісні і танцю "Гуцулія".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно