Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві стартувала "Різдвяна зіронька 2020"

У Мукачеві стартувала "Різдвяна зіронька 2020"

16 січня у приміщенні міського Центру дитячої та юнацької творчості під час першого презентаційного дня "Різдвяної зіроньки 2020" відбувся фестиваль-конкурс декоративно-ужиткового мистецтва. Діти 3 вікових категорій з Ізмаїла (Одеська обл.), Золочева (Львівська обл.), Ніжина (Чернігівська обл.), міст Шепетівки, Нетішина та Дунаївців, а також з села Панасівка (всі- Хмельницька обл.), з Чернівців, Луцька, Мукачева та Ужгорода презентували свої роботи в номінації "Декоративно-ужиткове, прикладне і образотворче мистецтво".

ВІДЕО ДНЯ

Сама назва фестивалю, який традиційно проводиться наприкінці періоду різдвяних свят, задала тематику різножанрових робіт: традиції і обряди України.

Читайте також:
Юна мукачівка перемогла на Всеукраїнському конкурсі образотворчого мистецтва
Реклама

"Дитяча техніка виконання, як і дитяча фантазія, а також використання найрізноманітніших матеріалів просто вражають, – діляться першими враженнями члени журі конкурсу Ірина Майборода та Андрій Андрієв. – Вітраж та ручне ткацтво, художня кераміка та ізонитка, клаптикова техніка, плетіння з ниток, художня обробка шкіри, валяння вовни, витинанки, орігамі... Тому ми й ще раз переглядаємо роботи, щоб неупереджено і справедливо оцінити зусилля учасників конкурсу".

Одразу після презентації у фойє Мукачівського Центру дитячої та юнацької творчості було оформлено виставку конкурсних робіт.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно