Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Частина коштів, зібраних під час європейського туру, підуть на допомогу пораненим захисникам України, – брати Яремчуки

Частина коштів, зібраних під час європейського туру, підуть на допомогу пораненим захисникам України, – брати Яремчуки

Частина коштів, зібраних під час європейського туру, підуть на допомогу пораненим захисникам України, – брати Яремчуки
«З піснею по світу» – саме, мабуть, з таким настроєм для Дмитра та Назарія Яремчуків пройде весняний концертний тур містами Європи “Моя Україна – велика родина”. Газета, "Панорама" звернулася до...

«З піснею по світу» – саме, мабуть, з таким настроєм для Дмитра та Назарія Яремчуків пройде весняний концертний тур містами Європи “Моя Україна – велика родина”.

ВІДЕО ДНЯ

Газета, "Панорама" звернулася до відомих українських співаків з проханням поділитися їхніми закордонними творчими планами, а також розказати про допомогу військовим АТО. Інтерв’ю з відомими виконавцями було опубліковане у свіжому номері від 23 квітня.

– Розкажіть, будь ласка, чому ви після туру по Україні вирішили підкорити європейську сцену?

Реклама

– Цьогорічне підкорення закордонної сцени розпочалось ще із США, де ми виступали. А в Європу нас українські громади вирішили запросити, адже їм не вистачає частинки рідної землі. Відомо, що однією з вагомих частин душі людини є рідна пісня, і свою рідну мелодію хочуть почути наші земляки, яких доля рознесла повсюди. Як то кажуть, нашого цвіту по всьому світу. А в наших піснях є і веселощі, і туга за рідною домівкою, і людська праця. Тому що українця пісня супроводжує з народження і аж до смерті. І цей необхідний елемент життя ми хочемо принести співвітчизникам, які живуть не вдома.

– Які країни ви відвідаєте?

Реклама

– Наш тур пройде містами Чехії, Італії, Франції, Іспанії та Португалії. Згодом плануємо виступити й в інших країнах.

– Ми вже згадали про всеукраїнський тур. Яким він видався для вас особисто?

– В кожному місті нас приймали радісно та по-особливому. Повні зали, усмішки, співи, оплески – це усе приємно вражало. Особливо тепло прийняв нас театр ім. Леся Курбаса у Харкові. Саме під час харківського концерту ми зрозуміли, що Україна й справді єдина країна, і що люди хочуть лише миру.

Реклама
Частина коштів, зібраних під час європейського туру, підуть на допомогу пораненим захисникам України, – брати Яремчуки – 01

– Відомо, що ви виступали перед нашими військовими у зоні АТО. Як вони відреагували на ваші виступи?

– Вони, як і ми всі, – звичайні люди, зі своїми переживаннями, страхами, болями. Ми з деякою напруженістю їхали туди. Однак, коли їм співаєш пісні, вони про все на світі забувають, відключаються від війни. Музика їм дуже потрібна. В такий час пісня для усіх нас – це як ковток добра. Для нас є дуже важливим підтримувати наших захисників, оскільки саме їм, як ніколи, така підтримка необхідна.

– І ви, окрім пісенної, надаєте ще і матеріальну допомогу…

– Так, справді. Безпосередньо під час концертів ми збираємо гроші на допомогу пораненим солдатам. Вони найважче переносять біль, який завдала їм війна, – і фізичний, і моральний. До слова, частина коштів, зібраних під час європейського туру, також підуть на допомогу пораненим захисникам України.

– А чи є в планах братів Яремчуків концерт на Закарпатті?

– Чесно – бажання є, але маємо багато творчих планів вже на осінь. Тому, побачимо, як воно станеться.

Реклама

– Що б ви побажали читачам «Панорами»?

– Перш за все, бажаємо найголовнішого – миру. Адже ми всі нетерпляче чекаємо на бажану звістку про припинення війни на Донбасі. Крім того, бажаємо, щоб наші співвітчизники за кордоном не забували про своє коріння, шанували наші старовинні народні унікальні традиції. Віримо, що важкі часи минуть, люди повернуться додому, а Україна стане для всіх великим домом, одною великою родиною.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно