Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Легендарний шедевр мукачівського художника буде виставлений у галереї Дебрецена (ФОТО)

Легендарний шедевр мукачівського художника буде виставлений у галереї Дебрецена (ФОТО)

Легендарний шедевр мукачівського художника буде виставлений у галереї Дебрецена (ФОТО)
Полотно Мігая Мункачі «Христос перед Понтієм Пілатом» викупив угорський уряд. Твір мистецтва знаходився в Гамільтонській Галереї, а два інших твори трилогії – в Угорщині. Але уряд Угорщини зміг...

Полотно Мігая Мункачі «Христос перед Понтієм Пілатом» викупив угорський уряд.

ВІДЕО ДНЯ

Твір мистецтва знаходився в Гамільтонській Галереї, а два інших твори трилогії – в Угорщині. Але уряд Угорщини зміг домовитись про придбання третього полотна трилогії й наразі очікується повернення його в Угорщину. «Таким чином трилогія незабаром воз’єднається», – Міністр людських ресурсів Золтан Балог.

Пан міністр також розповів, що перед купівлею полотна відбулося прийняття двох важливих рішень: керівництво Гамільтонської Галереї сприяло продажe полотна, а Депозитарій Угорського Національного Банку виділив кошти для купівлі третьої частини трилогії. «Підписання угоди про купівлю-продаж буде в березні цього року», – додав Золтан Балог.

Реклама

Нагадаємо, що видатний угорських художник Мігай Мункачі має німецьке походження, а народився він саме в Мукачеві 20 лютого 1844 році. Тоді це ще була територія Австро-Угорщини. Справжнє ім’я митця Міхаель фон Ліб.

У 1869-70 роках Мігай фон Ліб пише картину «Камера смертника», яку вирішив виставити на знаному мистецькому салоні у Парижі в 1870 році. Картина отримала Золоту медаль салона і принесла її автору європейську славу. З дозволу громади Мукачева Мігай фон Ліб отримав прізвище Мункачі, яке вказувало на походження митця. 4 листопада 1880 року Мігая Мункачі обрали Почесним громадянином міста Мукачево. 1 травня 1900 року Мігай Мункачі помер у богодільні німецького містечка Енденліх.

Реклама

На даний час в музеї міста Дебрецен (Угорщина), у залі ім. М. Мункачі виставлено дві частини трилогії – "Golgota" та "Ecce Homo". На місці третього, монументального полотна поки що порожнє місце.

Легендарний шедевр мукачівського художника буде виставлений у галереї Дебрецена (ФОТО) – 01
Легендарний шедевр мукачівського художника буде виставлений у галереї Дебрецена (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно