Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Картини мукачівки прикрашають мерію Праги

Картини мукачівки прикрашають мерію Праги
Виставка картин закарпатки Оксани Геродесової відкрилася у Празі у рамках культурної акції "Ми один одному не чужі", яку організували для іноземних мешканців Інтеграційний центр Прага спільно з...

Виставка картин закарпатки Оксани Геродесової відкрилася у Празі у рамках культурної акції "Ми один одному не чужі", яку організували для іноземних мешканців Інтеграційний центр Прага спільно з міським муніципалітетом Праги-13.

ВІДЕО ДНЯ

Картини мисткині з Мукачева, яка вже 23 роки проживає в Чехії, ще 2 тижні прикрашатимуть фойє районної міської мерії. Жіночі постаті, і не тільки, з філософськими цитатами Екзюпері, Сенеки, Ейншейна, Герцена змушують задуматися над сьогоденням і налаштуватися на позитивне мислення. Адже і сама художниця, попри всі стереотипи тяжкого життя на чужині, є оптимістом. Її девізом є вислів Сенеки: "Є абсолютно безглуздо питатися, має життя сенс чи ні. Він має такий сенс, який ми йому дамо".

Оксана вперше приїхала до Чехії (тоді ще Чехословаччини) у 1989 р. в гості, а в 1991 р. вже прибула до цієї країни, щоб залишитися. В Празі живе уже 18 років. Обожнює Прагу, яка є її любов'ю і джерелом натхнення. Тут знайшла багато друзів і каже, що ніколи не відчувала себе чужою та утисненою з причин, що є вихідцем з іншої країни.

Реклама

Оксана Чужа

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно