Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • На Тячівщині відбулося відкриття виставки картин іменитих закарпатських та українських майстрів образотворчого мистецтва

На Тячівщині відбулося відкриття виставки картин іменитих закарпатських та українських майстрів образотворчого мистецтва

На Тячівщині відбулося відкриття виставки картин іменитих закарпатських та українських майстрів образотворчого мистецтва
У п’ятницю, 25 жовтня, в Тячівській картинній галереї імені Шімона Голлоші, що віднедавна функціонує у приміщенні районного будинку культури, відбулося відкриття виставки картин іменитих...

У п’ятницю, 25 жовтня, в Тячівській картинній галереї імені Шімона Голлоші, що віднедавна функціонує у приміщенні районного будинку культури, відбулося відкриття виставки картин іменитих закарпатських та українських майстрів образотворчого мистецтва.

ВІДЕО ДНЯ

Полотна, серед яких роботи заслужених і народних художників України, лауреатів Шевченківської премії привезли з Мукачівської картинної галереї.

Увазі тячівських шанувальників мистецтва представлено мальовничі карпатські пейзажі («Після дощу» Олега Гарагонича, «Дерев’яна церква» Михайла Митрика, «Червоні дахи» Бориса Кузьми), яскраві сучасні імпресіоністичні образи («Рокер» Лавранта Бокотея) та багато інших самобутніх творінь – відвідувачі різного віку та вподобань знайдуть на виставці щось цікаве для себе.

Реклама

З відкриттям виставки – другої з часу створення галереї – гостей привітали один з ініціаторів створення галереї ім. Шімона Голлоші, колишній директор Тячівського ліцею з угорською мовою навчання Павло Амбруш та заступник Тячівського міського голови Тиберій Мийсарош, священик тячівського реформатського костелу о.Кароль Ласло.

Директор Мукачівської міської картинної галереї Андрій Іванчо ознайомив відвідувачів з історією створення закладу:

Реклама

У фондах галереї зберігаються творчі роботи майстрів пензлю – народних художників України Василя Габди, Золтана Мички, Бориса Кузьми, – зазначив він.

Народний художник України Золтан Мичка назвав галерею ім.Шімона Голлоші «храмом мистецтва» у Тячеві та зазначив, що у перспективі на Тячівщині заплановано провести міжнародний пленер. Творчі роботи його учасників поповнять фонди картинної зали імені Шімона Голлоші.

Як зауважила депутат Закарпатської обласної ради Марія Думнич, радує те, що відкриття галереї стало поштовхом до розвитку культурного життя в регіоні, і мешканці Тячівщини мають чудову можливість побачити творчі доробки художників Закарпаття та України.

Реклама

Вірю, що чимало талановитих митців, котрих на Тячівщині багато, але поки що не всі відомі широкому загалу, теж матимуть можливість представити свої роботи у галереї, – підкреслила вона.

Директор картинної галереї Любов Бобрушко розповіла, що, попри недовгий вік, зала вже стала місцем зустрічей для живописців району, і двері галереї завжди відчинені для любителів прекрасного. Тож не пошкодуйте часу і обов’язково завітайте до галереї ім.Шімона Голлоші у Тячеві, щоби відкрити для себе шедеври сучасного закарпатського живопису.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно