Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • У Дерцені відбулося грандіозне дійство – районний фестиваль "Дерцен-Фест" (ФОТО)

У Дерцені відбулося грандіозне дійство – районний фестиваль "Дерцен-Фест" (ФОТО)

У Дерцені відбулося грандіозне дійство – районний фестиваль "Дерцен-Фест" (ФОТО)
У неділю, на території Дерценської сільської ради проходило грандіозне дійство – районний фестиваль «Дерцен-Фест». У святкових заходах були задіяні всі служби села: сільська рада, школа, будинок...
ВІДЕО ДНЯ

У неділю, на території Дерценської сільської ради проходило грандіозне дійство – районний фестиваль «Дерцен-Фест». У святкових заходах були задіяні всі служби села: сільська рада, школа, будинок культури, бібліотека, дитячі садки, підприємці, громадські об’єднання, усі небайдужі односельчани. Все було підготовлено так, аби учасники свята почували себе комфортно, могли продемонструвати свої вміння, мистецтво, послухати виступи керівників, виконавців художніх номерів, насолодитися музикою, поспілкуватись, обмінятись досвідом, врешті-решт відпочити. Напрочуд гарною, теплою і не по-осінньому сонячною була і погода. Потурбувались тут і про найменших учасників – дітей. Для них працювали безкоштовно атракціони. А в цілому ряду палаток для усіх гостей були накриті столи з наїдками і напитками, поруч готувались шашлики, бограчі, підігрівались національні страви.

На все село лунали пісні, мелодії, а на імпровізованій сцені свою майстерність демонстрували танцюристи, співаки, інструментальні колективи, декламатори… Їх радо сприймала багаточисельна публіка, нагороджуючи бурхливими оплесками.

Реклама

А сам початок фесту був справді оригінальним та запам’ятовуючим. Майже через усе село пройшла весільна хода з нареченим і нареченою, тамадою, музикантами, дружками й дружбами, численними гостями-родичами – і всі в святковому угорському національному одязі.

Колону зустріли керівники села і району з хлібом і сіллю на вишитому рушнику, привітали молодих, запросили на підготовлену сцену, де було продемонстровано фрагмент весільного обряду.

Реклама

На святі також були присутні заступника голови Мукачівської районної державної адміністрації з гуманітарних питань Оксана Біров, заступник голови Мукачівської районної ради Віктор Кочетов, сільський голова Дерцена, Юлій Матей, заступник голови райдержадміністрації Олександр Балега.

Впродовж цілого дня центр села вирував музикою, піснями, запальними танцями – сільські колективи демонстрували свої таланти, радували глядачів здобутками культури минулого і сучасного. Розмаїття жанрів було широким, їх представили учасники різних вікових категорій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно