Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • У замку Сент-Міклош показали романтичну історію кохання Ілони Зріні та Імре Текелі

У замку Сент-Міклош показали романтичну історію кохання Ілони Зріні та Імре Текелі

У замку Сент-Міклош показали романтичну історію кохання Ілони Зріні та Імре Текелі
Днями у Чинадіївському замку презентували нову літературну музично-драматичну програму «Жінка, яка вміла любити». За словами Йосипа Бартоша, який із 2001 року власними зусиллями відновлює...

Днями у Чинадіївському замку презентували нову літературну музично-драматичну програму «Жінка, яка вміла любити». За словами Йосипа Бартоша, який із 2001 року власними зусиллями відновлює архітектурну та історичну пам’ятку ХV століття, романтична історія кохання Ілони Зріні та Імре Текелі є однією з найромантичніших у європейській історії.

ВІДЕО ДНЯ

Для літературної частини дійства були використані фрагменти книжки Олександра Гавроша «Чорне вино любові», в якій автор, на основі історичних свідчень, описав для дітей середнього шкільного віку історію цих взаємовідносин. Стараннями Юстини Дідик (сопрано) та Олександра Товта (тенор), солістів Закарпатської обласної філармонії, ця любовна драма набула нових відтінків та барв. Музична частина відтворювала всі емоції та переживання головних героїв, на основі творів Качіні, Доніцетті, Танєєва, Римського-Корсакова, Рахманінова та інших.

Опісля концерту, організатори музично-драматичної прем’єри запросили гостей у тронний зал на невеликий фуршет. На кілька хвилин натхненні слухачі мали можливість відчути себе гостями прийому у середньовічному замку.

Реклама

На завершення Йосип Бартош провів факельну екскурсію, під час якої розповів кілька родзинок із життя Ілони Зріні та інших власників фортеці «Сент-Міклош».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно