Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві вшанували в’язнів фашистських концтаборів (ФОТО)

У Мукачеві вшанували в’язнів фашистських концтаборів (ФОТО)
Сьогодні Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Це пам’ятна дата, що відзначається на честь події, яка мала місце 11 квітня 1945 року, коли в’язні концтабору у Бухенвальді...
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Це пам’ятна дата, що відзначається на честь події, яка мала місце 11 квітня 1945 року, коли в’язні концтабору у Бухенвальді почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців.

В березні 1945 року німецьке командування й основна частина охорони втекли з табору перед загрозою американських військ. Тоді, безпосередньо перед прибуттям американців, на території найбільшого концентраційного табору Бухенвальду спалахнуло збройне повстання, що організували ув’язнені. Коли в концтабір ввійшли американські війська, повстанці уже перебрали на себе контроль. Над табором підняли червоний прапор. 11 квітня – день входження американців на територію Бухенвальду – і був прийнятий як дата, коли відзначається Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Після того як табір перейшов під юрисдикцію СРСР його долучили до системи концентраційних таборів НКВС, а 1948 повністю інтегрували в систему ГУЛАГ.

Реклама

Не оминули цю подію і в Мукачеві. Біля пам'ятної дошки, яка встановлена неподалік художньої школи відбулось урочисте покладання квітів міською владою та представниками громадських організацій. Два десятки людей відзначили цю подію.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно