Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Родзинкою цьогорічного фестивалю “Срібний Татош” стануть кінні виступи (ФОТО)

Родзинкою цьогорічного фестивалю “Срібний Татош” стануть кінні виступи (ФОТО)

Родзинкою цьогорічного фестивалю “Срібний Татош” стануть кінні виступи (ФОТО)
В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція, присвячена проведенню фестивалю середньовічної культури "Срібний татош" в Чинадіівському замку, що пройде у травні 2013 року. 17-19 травня на...

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція, присвячена проведенню фестивалю середньовічної культури "Срібний татош" в Чинадіівському замку, що пройде у травні 2013 року.

ВІДЕО ДНЯ

17-19 травня на Закарпатті вже вдруге відбудеться фестиваль середньовічної культури «Срібний Татош». Фест проходитиме у Чинадіївському замку «Сент-Міклош» на Мукачівщині. Про деталі цьогорічної програми та новинки розповіли організатори фестивалю в Ужгородському прес-клубі.

Йосип Бартош, господар замку, організатор свята розповів, що запрошені гості з України та з-за кордону. «Приїдуть учасники та гості з Угорщини, Словаччини. Чекаємо на членів угорсько-турецького товариства, яке видало книжку про життя Ілони Зріні, яка була у нашому замку, - каже Йосип Бартош. - Це професори, академіки, які досліджували життя відомої жінки».

Реклама
Родзинкою цьогорічного фестивалю “Срібний Татош” стануть кінні виступи (ФОТО) – 01
Реклама

За словами господаря замку, ті, хто приїде на фестиваль, побачать значні зміни, що відбулися: «Нам вдалося викупити територію біля замку, яка була під автобазою. Ще у 1750 році Ференцом Ракоці (власник замку) тут був закладений парк, ми б хотіли відновити. Площа складає близько 3 га. Хоча охоронна зона займає площу 10 га», - повідомив Йосип Бартош.

Юрій Славік, організатор фестивалю зауважив, що є велика ймовірність, що до святкувань приєднаються також учасники з Німеччини. Наразі тривають переговори. «Цього року програма фестивалю буде ще більш насиченою: передбачається інтерактив для глядачів, робота кількох майданчиків тощо. «Акценти фестивалю зміщені у бік залучення активного глядача. Частина програми перенесено навіть у середину самого замку, - каже Юрій Славік.

Реклама

«Ми були приємно вражені увагою до фестивалю. Свято набирає обертів. Наш фестиваль виділяється за тематичним змістом від інших: це перший та єдиний фестиваль на Закарпатті, спрямований на відтворення середньовічної культури. Родзинки цьогорічного фесту - кінні виступи, розширена концертна програма (гурт з Угорщини, відомі закарпатські гурти). Цьогорічний «Срібний Татош» пройде більш масштабно, - додав Роман Славік, організатор фесту.

Минулого року близько 1000 тисячі гостей відвідали «Срібний Татош». Цього року у Сент Міклоші планують зустріти ще більше зацікавлених.

Ужгородський прес-клуб реформ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно