Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Гурт “Рокаш” презентував свій другий альбом “Отава” (ФОТО)

Гурт “Рокаш” презентував свій другий альбом “Отава” (ФОТО)
12 січня закарпатський гурт "Рокаш" презентував свій другий альбом – «Отава». Приємно, що музиканти виконали обіцянку, дану журналістам торік під час попереднього фестивалю «Червене вино» і...

12 січня закарпатський гурт "Рокаш" презентував свій другий альбом – «Отава». Приємно, що музиканти виконали обіцянку, дану журналістам торік під час попереднього фестивалю «Червене вино» і презентації першого альбому – через рік презентувати ще один.

ВІДЕО ДНЯ

Цього разу альбом отримав назву «Отава». Відповідно, і стіл, за яким його презентували, вкрили отавою – так на Закарпатті називають висушену для худоби траву, зібрану вдруге за сезон.

Віктор Янцо розповів, що гурт поклав собі за мету презентувати по альбому. При чому, третій альбом пообіцяли видати навіть швидше – він уже практично готовий. «Отава – другий покос сіна, адже йдеться про другий за рахунком альбом. Тобто столиця Канади тут ні до чого», – пожартував музикант.

Реклама

Родіон Sun Lion прокоментував хід запису альбому: «Ми записували нові пісні дуже оперативно, у темпі (перший альбом готували близько 4 років). Інколи музиканти вивчали за 2 години нову композицію. Тепер, коли нема нової пісні, то навіть не так цікаво грати концерт».

Менеджер гурту Ірина Янцо розповіла: «Віктор, у січні минулого року давши обіцянку видати за рік ще один альбом, поклав собі за мету кожного місяця писати нову пісню, щоб за рік вийшло 12 пісень для нового альбому. А написав навіть більше. Відвідуваність нашого сайту цього року значно зросла, зокрема, завдяки відвідуванню багатьох фестивалів. Вихід кліпів, ротація пісень збільшила кількість прихильників нашого гурту і це дуже радує. Ми вдячні усім!»

Реклама
Гурт “Рокаш” презентував свій другий альбом “Отава” (ФОТО) – 01
Реклама

Віктор Янцо додав: «Якщо порівняти попередній альбом із цим, то ви почуєте суттєву різницю, саме щодо якості звуку. Відчуєте певний почерк, більш зрілий саунд, з яким нам допоміг звукорежисер зі Львова Мар’ян, він знайшов ті інтонації, які нам найбільш близькі. У мене таке враження, що включаю альбом і слухаю одну пісню, на стільки все перегукується, на стільки все гармонійно. Думаю, це початок того, що ми нарешті зрозуміли, як нам треба працювати, знайшли свій почерк».

Мар’ян Криськув: «Всі пісні різні, але ми намагалися поєднати їх у єдиний цілісний диск». Мар’ян також висловив подяку Остапу Панчишину за аранжування композицій.

Фон для обкладинки «Отави» створили дружина з дочкою Віктора Янцо, а шрифт та загальну концепцію розробив Олег Олашин. Крім того, до альбому додали книжечку із текстами пісень та словничком із поясненням слів для зручності слухачів. Наприклад, не завжди прихильники розуміють «закарпатські» слова «сокотися», «ниґда», «фраїрочка», «фіґльовати» та інші, а львівський звукооператор довго не міг зрозуміти значення речення «Чужі жони такі суть». Пісні в альбомі розташовані у такому порядку, як вони були презентовані на різних концертах. «Кожна пісня була презентована за якихось цікавих умов, наприклад, навіть у найменшому населеному пункті. Там танцювали старі, і малі, тому з кожною піснею пов’язані свої спогади», – каже Ірина Янцо. Протягом 2012 року "Рокаш" дав понад 50 концертів, а це вдвічі більше, ніж у попередній рік. Цього року планують тур Україною.

Щодо третього альбому, його назви поки немає, але музиканти обіцяють, що це буде експеримент, не схожий на два попередні, неформатні. Збережеться напрямок – русинська тематика, але у звучанні експериментуватимуть. Для концертів гурт уже має достатньо багатий репертуар, тому, за словами музикантів, вже можуть дозволити собі поекспериментувати.

Ужгородський прес-клуб

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно