Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Мирослава Дочинця висунуто на здобуття Шевченківської премії за книгу про Мукачівщину

Мирослава Дочинця висунуто на здобуття Шевченківської премії за книгу про Мукачівщину

Мирослава Дочинця висунуто на здобуття Шевченківської премії за книгу про Мукачівщину
Секретаріат Шевченківського комітету, відповідно до Положення про Національну премію України імені Тараса Шевченка, завершив прийом документів від установ, організацій, творчих спілок, які висунули...

Секретаріат Шевченківського комітету, відповідно до Положення про Національну премію України імені Тараса Шевченка, завершив прийом документів від установ, організацій, творчих спілок, які висунули літературно-мистецькі твори на здобуття Національної премії 2013-го року.

ВІДЕО ДНЯ

У напрямі «Література» серед інших творів, допущених до другого конкурсного туру, значиться й ім'я закарпатського письменника Мирослава Дочинця. На здобуття цьогорічної Шевченківської премії автора висунула Асоціація українських письменників. На премію висунуто книги «Вічник. Сповідь на перевалі духу» та «Криничар. Діяріюш найбагатшого чоловіка Мукачівської домінії», видруковані видавництвом «Карпатська вежа», відповідно, у 2011-му та 2012-му роках.

Як відомо, Мирослав Дочинець був у числі тих, хто претендував на здобуття Шевченківської премії у 2012 році. Однак, в кінцевому підсумку премію в галузі літератури вибороли закарпатський поет Петро Мідянка та письменник Володимир Рутківський.

Реклама

У листопаді Мирослав Дочинець отримав літературну нагороду "Золоті письменники України". Цьогоріч премія вручалася вперше і лише тим письменникам, сукупний тираж творів яких від початку 2000-го року перевищив сто тисяч примірників. Крім Мирослава Дочинця лауреатами стали ще 28 авторів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно