Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Щорічний етнофестиваль "У родині єдиній" пройшов у Мукачеві

Щорічний етнофестиваль "У родині єдиній" пройшов у Мукачеві
Сьомий щорічний етнофестиваль «У родині єдиній» пройшов цієї неділі в Мукачеві. Вже традиційно на сцені міського Будинку культури виступили фольклорні колективи різних національностей, що проживають...

Сьомий щорічний етнофестиваль «У родині єдиній» пройшов цієї неділі в Мукачеві. Вже традиційно на сцені міського Будинку культури виступили фольклорні колективи різних національностей, що проживають в місті. Основна мета – знайомство з культурою народів-сусідів.

ВІДЕО ДНЯ

Стільки самодіяльних гуртів давно не збиралося під одним дахом. Привід для свята – проведення етнофестивалю, який усьоме проходить у багатонаціональному місті. Одягнені в національні костюми, колективи виконували найпопулярніші народні пісні. Честь відкрити концертну програму випала українцям. Публіку переважно розважали співами та грою на музичних інструментах. Не обійшлося й без віршів та танців.

З кожним роком фестиваль розширює свою програму та кількість учасників. Самі учасники відзначають, що такі фестивалі важливі і потрібні. Особливість сьомого фестивалю – виступи національних колективів не один за одним, а залежно від теми виконуваних творів. Такий національний віночок - не єдина новинка фестивалю.

Реклама

З кожним роком кількість учасників невпинно зростає. На фестивалі виступили словаки, німці та навіть вірмени. Жодного разу не пропустила концерт й русинська організація імені Духновича. Представники міської влади, присутні на концерті, відзначили високий рівень етнофестивалю. За прогнозами міського голови, на фестиваль чекає світле майбутнє. В цілому, фестиваль пройшов на ура та привернув увагу публіки до культурного надбання народів, які живуть по сусідству.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно