Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Для музики немає ніяких перепон - довели незрячі виконавці на концерті у Мукачеві

Для музики немає ніяких перепон - довели незрячі виконавці на концерті у Мукачеві

Для музики немає ніяких перепон - довели незрячі виконавці на концерті у Мукачеві
19 жовтня цього року, у залі міського Будинку культури відбувся Всеукраїнський концертний проект «Відчинилося життя», на якому поціновувачі вокального професійного мистецтва та просто шанувальники...

19 жовтня цього року, у залі міського Будинку культури відбувся Всеукраїнський концертний проект «Відчинилося життя», на якому поціновувачі вокального професійного мистецтва та просто шанувальники гарної музики мали нагоду насолодитися вишуканим виконанням творів української, світової класики та творів сучасних композиторів за участі незрячих виконавців, провідних українських артистів та оркестру Національного театру ім. М.Заньковецької. Автор ідеї та організатор проекту - кандидат історичних наук, доцент Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, радник голови Львівської ОДА – Оксана Потимко, яка зуміла згуртувати роботу, що не кожному підвладна. Думаю, для такої справи потрібно мати щиру душу і велике людське серце, мати таких собі подібних однодумців, як Богдан Мочурад - головний диригент Львівського національного академічного українського драматичного театру імені М. Заньковецької, заслужений артист України, кандидат мистецтвознавства, доцент Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка та українська співачка, композитор, заслужена артистка України, член Національної спілки композиторів України – Леся Горова та голова Мукачівської ВПО УТОС – Василь Кондрич, які змогли створити такий проект, згуртувавши виконавців від Криму до Закарпаття. Приємно, що від міста Мукачева беруть участь Марія Швардак та її чоловік Василь Човбан.

ВІДЕО ДНЯ

У залі настала тиша. Концерт розпочав симфонічний оркестр, який своїм звучанням у виконанні високопрофесійних музикантів налаштував глядачів на позитивний лад. Так і було. Ведуча концерту Леся Горова кожного виконавця представляла настільки радушно, що було відчуття ніби кожен виконавець частинка її душі. Глядачі з доброю посмішкою на устах та з сумом і сльозою в очах слухали виконавців, які, на жаль, навколишній світ бачать тільки в одному темному кольорі. Але душа їхня, як веселка, виграває барвами. Свою щирість вони передавали виконанням творів. Після кожного твору із залу гукали «Браво!» Навіть виконувались твори на біс.

По завершенню концерту міський голова Золтан Ленд’єл теплими словами привітав усіх учасників концерту та вручив подяки міськвиконкому організаторам проекту, а начальник відділу культури Л. Ковач привітала учасників піснею у власному виконанні. Це було дуже зворушливо. Її підтримав оркестр, виконавці та весь зал.

Реклама

P.S. Скажу від себе, що не дивлячись на те, яка у людини фізична вада, але якщо вона є душевно збагаченою, коли вона майстерно, професійно і з великою насолодою творить добру справу і щиро віддає своє творіння народу, то ця людина має великий дар Бога. Це був грандіозний концерт, по завершені якого розумієш одне – для музики немає ніяких перепон.Петрус Ірина, головний спеціаліст відділу культури Мукачівського міськвиконкому

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно