Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівський замок «Паланок» отримав грант на 250 тисяч євро

Мукачівський замок «Паланок» отримав грант на 250 тисяч євро
Грант на 250 тисяч євро мукачівський замок «Паланок» виграв в рамках програми співпраці Угорщина-Румунія-Словаччина-Україна, розповів директор музею Михайло Белеканич. За його словами, переможцями...

Грант на 250 тисяч євро мукачівський замок «Паланок» виграв в рамках програми співпраці Угорщина-Румунія-Словаччина-Україна, розповів директор музею Михайло Белеканич.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, переможцями гранту в рамках проекту «Місцями слави Ракоці», окрім мукачівського «Паланку», стали також музей міста Шарош-Патокі (Угорщина) та Східнословацький музей у місті Кошіце (Словаччина), з якими мукачівський замок вже давно співпрацює.

«За грантові кошти у «Паланку» буде проведений ремонт нижнього двору (а саме рову), там же будуть встановлені маленькі дерев’яні архітектурні форми, обладнання для демонстрації ремісничих занять – гончарства, ковальства. Також буде проведений ремонт кімнати Ракоці, де зараз функціонує музей-виставка», – розповів директор музею. Проект розрахований на два роки, тож всі роботи мають завершитись до 2014 року.

Реклама

«Вже зараз потроху будемо починати роботи і сподіваємось на збільшення відвідуваності «Паланку» туристами», – зазначив Михайло Белеканич. При цьому додав, що найбільше туристи відвідують замок влітку, в зимній же період збільшення відвідуваності припадає на новорічно-різдвяні свята. Найчастішими гостями в музеї є переважно туристи з України і Закарпаття зокрема, а також відвідувачі з Угорщини, Словаччини, Росії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно