Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Бушко та Балога говорили про міжконфесійні відносини (ФОТО)

Бушко та Балога говорили про міжконфесійні відносини (ФОТО)
У суботу, 23 червня, в.о. голови облдержадміністрації Іван Бушко, голова облради Іван Балога зустрілися із представниками духовенства. Зокрема, із керівниками краю спілкувалися Апостольський нунцій в...

У суботу, 23 червня, в.о. голови облдержадміністрації Іван Бушко, голова облради Іван Балога зустрілися із представниками духовенства. Зокрема, із керівниками краю спілкувалися Апостольський нунцій в Україні архієпископ Томас Едвард Галіксон та єпископ-ординарій Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік.

ВІДЕО ДНЯ

Архієпископ Томас Едвард Галіксон, котрий з 2011 року призначений Папою Римським четвертим Апостольським нунцієм в Україні, Закарпатську область відвідує не вперше.

- Минуле Різдво я провів саме на Закарпатті. Враження залишилися дуже позитивні, тому і сьогодні я радий тут бути, в краї, де різні конфесії мирно співіснують. В укріпленні толерантних міжрелігійних зв’язків Закарпатська область, без сумніву, робить значні успіхи, - зазначив архієпископ Томас Едвард Галіксон.

Реклама

- Дійсно, можемо сьогодні говорити, що кризові часи, коли в краї була неприхована ворожнеча між вірниками православними та католиками, давно минула. Тішимося цьому, і тепер спільно маємо працювати над духовним розвитком краян, - висловив думку єпископ Мілан Шашік.

До слова, Апостольський нунцій візьме участь у заходах з нагоди виставлення у Горянській ротонді для молитовного почитання копії чудотворної ікони Божої Матері з папської Базиліки Санта Марія Маджоре. У найстарішому храмі області відбудеться проголошення Декрету про духовне споріднення Горянської ротонди з Папською Бизилікою Санта Марія Маджоре в Римі – найстарішою Марійською святинею Європи.

Реклама

- Це велика честь для Закарпаття. Ми цінуємо таку увагу Ватикану до нашого краю, тож дозвольте подякувати від імені жителів Закарпаття. Незважаючи на те, що в області проживають представники багатьох конфесій, закарпатці завжди з повагою ставляться до християнських святинь,- запевнив Іван Бушко.

Також під час зустрічі обговорили важливі питання, що стосуються Мукачівської греко-католицької єпархії. Зокрема, сьогодні ще триває процес переміщення частини книжкових фондів УжНУ із приміщення резиденції єпархії. За словами Івана Бушка, влада максимально сприятиме вирішенню тих господарсько-фінансові проблем, що сьогодні має єпархія.

Прес-центр ОДА

Реклама
Бушко та Балога говорили про міжконфесійні відносини (ФОТО) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно