Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На вихідних в Мукачеві відбувся фестиваль "Смарагдові витоки"

На вихідних в Мукачеві відбувся фестиваль "Смарагдові витоки"
Почути народні пісні, подивитись національні танці та відчути справжній колорит народних традицій мали змогу цими вихідним жителі та гості Мукачева. Вже увосьме всеукраїнський дитячо-юнацький...

Почути народні пісні, подивитись національні танці та відчути справжній колорит народних традицій мали змогу цими вихідним жителі та гості Мукачева. Вже увосьме всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль народного мистецтва "Смарагдові витоки" зібрав всіх охочих стати ближчими до народної культури.

ВІДЕО ДНЯ

Такого різнобарв'я національних костюмів Мукачево не бачило давно. Замість транспортного потоку, котрий зазвичай рухаєтся цим шляхом, на проїждій частині по вул Миру вишуковались ошатні хлопці та дівчата, від зовсім маленьких до більш дорослих. Єднає всіх любов до народних пісень та народного танцю, адже вони приїхали в Мукачево на фестиваль народного мистецтва. Традиційно підтримали мистецький захід і керівники освітньої галузі краю. На два дні місто над Латорицею стало більшим на майже півтисячі талановитої малечі з усієї України. Хтось привіз на свято свої роботи з декоративно-прикдадного мистецтва, інші зібрались вразити журі своїм співом або оригінальним танком.

Та найважливіший багаж кожного учасника - це частинка культури своєї рідної землі та любов до народного мистецтва. Місцеві жителі щиро зусрічали гостей краю. Не менше захоплення від свята отримали і самі учасники. Вперше фестиваль потішив Мукачівців 8 років років тому, щоправда тоді він був започаткований як міський, за кілька років став обласним і вже нині отримав статус всеукраїнського. З назвою ж організатори визначились відразу: «Смарагдові витоки».

Реклама

Нині організатори мріють про розширення географії фестивалю, зробити це вже в наступному році поки що заважає низка перешкод, та цілком можливо, що вже за кілька років у перші дні літа Мукачево будуть називати справжньою столицею європейських традицій та культур.

М-студіо

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно