Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Чинадіївському замку почав діяти "Макош"

У Чинадіївському замку почав діяти "Макош"
Коли точніше, то в Чинадіївському замку почала діяти студія традиційного народного шитва «Макош», яка працюватиме раз на тиждень орієнтовно по суботах. Щоразу це буде лекція та практична...

Коли точніше, то в Чинадіївському замку почала діяти студія традиційного народного шитва «Макош», яка працюватиме раз на тиждень орієнтовно по суботах. Щоразу це буде лекція та практична частина.

ВІДЕО ДНЯ

Щодо першого, то її керівник, майстриня Тетяна Когутич розповідає, що із студійцями (ними може стати кожен)говоритимуть про рушники як ритуальні полотна українців, для чого їх вишивали та як насправді користувалися в побуті наші предки, чоловіча та жіноча символіка в народних орнаментах, гармонізацію чоловічих та жіночих символів у вишивці та багато інших цікавих традицій, які пов»язані із вишиванням.

На практиці ж студійців навчать давнім технікам шиття, що споконвіку побутували на території України – а це понад 200 швів та 50 технік. По закінченні першого курсу учні володітимуть близько 10 видами технік та понад 50 швами, правильно навчаться кроїти та вишивати сорочку та рушник. Буде й екзамен, після якого майстрині отримають диплом.

Реклама

Поза заняттями для учнів студії «Макош» заплановані зустрічі з майстрами народної вишивки, колекціонерами давнього традиційного одягу та тканин, цікавими дослідниками народної культури. А також збираються організовувати поїздки у відомі центри народних ремесел, музеї.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно