Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві відбулася презентація книги «Нація, яка не капітулює» (ФОТО)

У Мукачеві відбулася презентація книги «Нація, яка не капітулює» (ФОТО)
Їх винищували століттями. З 8-ми мільйонів населення залишилося 600 тисяч. Їх діти при народженні ставали власністю феодала. У них забрали мову, культуру, релігію. Вони не мали права власності. Але...

Їх винищували століттями. З 8-ми мільйонів населення залишилося 600 тисяч. Їх діти при народженні ставали власністю феодала. У них забрали мову, культуру, релігію. Вони не мали права власності. Але вони не капітулювали…

ВІДЕО ДНЯ

13 березня в Мукачеві відбулася презентація книжки про Ірландську Республіканську Армію. Історію найлегендарнішого та найдраматичнішого визвольного протистояння описав у своєму дослідженні «Нація, яка не капітулює» Ярослав Ілляш.

«Історія Ірландії та України багато в чому схожа – у нас теж був голодомор, нашу мову, культуру, релігію теж винищують і до сьогодні, – розповідає автор книги. – Тільки ХХ-е століття відрізняє нас. З практично винищеної нації, де залишалось 600 тисяч ірландців, вони стали однією з успішних європейських держав. Сьогодні населення складає майже 5 мільйонів, і ще близько 40-а мільйонів живе по усьому світу. Більше 40 повстань було придушено британською регулярною армією, але вони вставали знов і знов. Остання війна тривала з 1969-го по 2005-й роки».

Реклама

Вражаюче протистояння цього народу підтверджене і глибокими патріотичними традиціями. Так, у кожній родині є плакат, на якому споконвіків записують героїв з їх сім’ї, які загинули в боротьбі за незалежність. Пам’ятні знаки на цвинтарях (схожі на ті, що стоять у кожному населеному пункті України з переліком мешканців, що загинули у війнах) відрізняються від наших тим, що у них завжди залишають пусте місце. І кожен ірландець знає, що коли доведеться загинути за свою незалежність, то найбільшою честю буде, як його ім’я з’явиться на цьому пам’ятнику. До речі, там не пишуть, що він загинув, а «поліг за незалежність».

«Ця книга має бути стимулом для нашої молоді, щоб задуматися. Той, хто замислиться – буде задавати для себе питання, а потім шукати на нього відповіді», – так упорядник пояснює мету написання цього дослідження.

Реклама

Ярослав Ілляш родом з Чинадійова, що на Мукачівщині. Тепер проживає у Кременці, що на Тернопільщині. Очолював Молодіжний Націоналістичний Конгрес на всеукраїнському рівні.

Юрій Кравчук

У Мукачеві відбулася презентація книги «Нація, яка не капітулює» (ФОТО) – 01
Реклама
У Мукачеві відбулася презентація книги «Нація, яка не капітулює» (ФОТО) – 02
У Мукачеві відбулася презентація книги «Нація, яка не капітулює» (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно