Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Творчу молодь Мукачева спонукають до поширення поетичного мистецтва (ФОТО)

Творчу молодь Мукачева спонукають до поширення поетичного мистецтва (ФОТО)

Творчу молодь Мукачева спонукають до поширення поетичного мистецтва (ФОТО)
Не хлібом єдиним живе людина в світі сьогодення, є у неї також і духовні потреби, які задовольняються не лише у храмі, в молитві. І це добре розуміють у Мукачівському міському літературному...

Не хлібом єдиним живе людина в світі сьогодення, є у неї також і духовні потреби, які задовольняються не лише у храмі, в молитві. І це добре розуміють у Мукачівському міському літературному об’єднанні «Рідне слово». Завдяки ініціативі його керівника – поета Михайла Шушкевича, група літераторів у складі шести чоловік, по домовленості з директором ЗОШ № 6 Василем Борою і за сприяння викладача школи Магдалини Фенцик – засновниці шкільного музею ім. Юрія Мейгеша, 29 лютого організували цікаву творчу зустріч з учнями і вчителями школи.

ВІДЕО ДНЯ

Спочатку шкільні музейні «гіди» познайомили поетів з творчістю видатного письменника нашого краю, а пізніше члени «Рідного слова» поспілкувались і представили свої літературні доробки юним сподвижникам талановитого Мукачівського прозаїка.

Михайло Шушкевич прочитав вірш, присвячений поету і вірш про Мукачево. Шанована мукачівцями поетеса Софія Малильо, яка нещодавно відсвяткувала свій 85-річний ювілей, розповіла про свій творчий шлях у літературі. Поетеса прочитала власний вірш, присвячений Юрію Мейгешу. Українською та російською мовами декламувала свої дитячі вірші поетеса Алла Желонкіна. Про дружбу з відомим письменником у одноіменному вірші розповів Ярослав Січ. Гарні та змістовні вірші представила юним школярам Мар’яна Лиховид. Останньою поділилася спогадами про навчання у ЗОШ № 6 талановита мукачівська поетеса Тетяна Рибар, яка зачитала кілька власних віршів з останньої поетичної збірки, що з’явилась на світ під назвою «Знеболення снігами». І хоча актова зала школи була переповнена, тиша стояла така, що було чути за вікном звуки перших весняних крапель...

Реклама

В процесі спілкування школярів з Мукачівськими поетами виникали різні запитання, діти активно піднімали руки, цікавилися творчістю поетів. 10-12-тирічні учні бажали дізнатися, що відчули старші товариші, коли написали свій перший вірш, з якого часу починається захоплення поезією, чому обрали саме поетичний творчий шлях у житті… Багато запитань було адресовано найбільш зрілій поетесі Софії Малильо. А коли на всі запитання було отримано відповіді, завуч школи Еріка Маріян запитала у школярів: «А хто з вас, після зустрічі з поетами, тепер захоче спробувати створити власний вірш?». На що в залі піднялися десятки рук. І це не дивно, адже завдяки педагогічним зусиллям вчителів під керівництвом директора школи Василя Бори, у серцях учнів панує справжня творча атмосфера. В школі, як відомо, існує МАЛіЖ – мала Академія літератури і журналістики. Семеро її випускників вже успішно навчається в УжНУ на факультеті журналістики, десятки учнів пишуть вірші та оповідання, займаються мистецтвом фотографії і хоровим співом, щоквартально видають власну шкільну газету, а отже обрали для себе провідним у житті саме мистецький напрямок.

Відвідини ЗОШ № 6 членами літературного об’єднання «Рідне слово» дали молодій плеяді митців ще один поштовх до творчого зростання і активності, сприяли популяризації сучасної поетичної думки і слова, нашої прекрасної, співучої української мови.

Реклама

Натомість, у «Рідному слові», найближчим часом в його діяльності запланована творча зустріч Мукачівських літераторів з учнями ЗОШ № 2 ім. Т.Шевченка.

Отже, сподіваємось, що цього останнього зимового дня була продовжена добра традиція – спілкування з молоддю у різноманітних навчальних закладах Мукачева, яка вже була започаткована раніше, у попередні роки.

Поширювати поетичне мистецтво серед людей і спонукати до цього творчу молодь – це, справді, прекрасно. А «Рідному слову» – успіхів на літературній ниві і майбутніх творчих здобутків!

Реклама

Ярослав Січ

Творчу молодь Мукачева спонукають до поширення поетичного мистецтва (ФОТО) – 01
Творчу молодь Мукачева спонукають до поширення поетичного мистецтва (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно