Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • Вихованці Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків заспівали коляду з главою УГКЦ Святославом (ФОТО)

Вихованці Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків заспівали коляду з главою УГКЦ Святославом (ФОТО)

Вихованці Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків заспівали коляду з главою УГКЦ Святославом (ФОТО)
Днями в Києві відбулася незвична акція – спільна просфора та коляда з главою Української греко-католицької церкви Блаженійшим Святославом. У святковому залі Міжнародного виставкового центру зібралися...

Днями в Києві відбулася незвична акція – спільна просфора та коляда з главою Української греко-католицької церкви Блаженійшим Святославом. У святковому залі Міжнародного виставкового центру зібралися сотні запрошених доброчинців, які в той чи інший спосіб допомагають зведенню у столиці Патріаршого собору та резиденції глави УГКЦ.

ВІДЕО ДНЯ

Собор-красень вже підноситься на березі Дніпра і невдовзі стане окрасою лівобережного Києва. Дуже приємно, що таке поважне дійство відкрили закарпатці. Мукачівський хор хлопчиків та юнаків під керівництвом невтомного Володимира Волонтира заспівав різдвяні колядки.

Хорова школа хлопчиків та юнаків заснована у Мукачеві у 1983 року. Основу репертуару складає українська та західноєвропейська духовна музика. Цьогоріч мукачівці виступали у Ватикані – у Папській базиліці та в базиліці УГКЦ – соборі святої Софії. Враження від виступу було таким приємним, що Блаженнійший Святослав надіслав закарпатцям запрошення виступити на головній світській акції, яку щороку влаштовує Українська греко-католицька церква. Приємно, що своє вітальне слово глава УГКЦ зробив у перерві виступу мукачівців. А потім залунала закарпатська колядка «Коли звізда ясна».

Реклама

Як розповів засновник і незмінний керівник Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків Володимир Волонтир, наступного дня закарпатці брали участь у літургії в греко-католицькій церкві святого Василя, після якої дали для вірників ще й різдвяний концерт. Окрім того, юні хористи мали й декілька цікавих екскурсій у столиці України. Зокрема, відвідали шедеври міста над Дніпром — Андріївську церкву, Софіївський та Михайлівський собори тощо.

Востаннє в Києві наш відомий колектив виступав у 2008 році, коли у Національній філармонії відбувся концерт з нагоди 25-річчя хору.

Реклама

Олександр Гаврош, Ужгород-Київ, фото автора

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно