Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Русинську енциклопедію презентували в Мукачеві

Русинську енциклопедію презентували в Мукачеві
10 вересня 2011 р. у читальній залі Мукачівської міської книгозбірні відбулася презентація унікального видання – "Енциклопедії історії та культури карпатських русинів", яку представив видавець...

10 вересня 2011 р. у читальній залі Мукачівської міської книгозбірні відбулася презентація унікального видання – "Енциклопедії історії та культури карпатських русинів", яку представив видавець української версії даної книги, науковець Валерій Падяк.

ВІДЕО ДНЯ

Енциклопедичне видання є перекладом другого, доповненого і переробленого видання "Encyclopedia of Rusyn History and Culture", яке вийшло 2005 року у видавництві Торонтського університету. На 850 сторінках книги міститься понад 1100 ілюстрацій, 13 карт та унікальні архівні фотографії. Дане видання є першою енциклопедією, присвяченою історичному минулому та культурі карпатських русинів усіх країн, де вони мешкають.

Як зазначив Валерій Падяк: "Презентована книга, перш за все, класична, зроблена за всіма вимогами енциклопедія. Щодо її змісту, то варто зауважити, що це не є енциклопедія карпатських русинів, вона – про карпатських русинів і про Карпатську Русь. Це значить, що якщо ми говоримо про біографічні дані, то особи, котрі потрапили в енциклопедію, там не тому, що вони карпаторусинського походження, вони там, бо вони щось робили у сфері карпаторусиністики. Ми прагнули зробити не популярне чи публіцистичне видання, яке б мало гучно прозвучати, а концептуальну, наукову й виважену енциклопедію".

Реклама

"Енциклопедія історії та культури карпатських русинів" вийшла накладом в 1500 примірників, 200 з яких, стараннями спонсорів будуть подаровані в бібліотеки та освітні установи України і світу. Свій власний примірник з рук В. Падяка отримала і Мукачівська міська центральна бібліотека.

Тетяна Туряниця, провідний бібліотекар сектору краєзнавчої літератури Мукачівської міської центральної бібліотеки ім. О. Духновича

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно