Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівські бібліотекарі поїли усіх запашною кавою

Мукачівські бібліотекарі поїли усіх запашною кавою
20 років Незалежності держави… Свято воскресіння українського духу, відродження душі українського народу, повернення до прадавньої пам’яті, що пов’язана з свободою, яскравими характерними символами...

20 років Незалежності держави… Свято воскресіння українського духу, відродження душі українського народу, повернення до прадавньої пам’яті, що пов’язана з свободою, яскравими характерними символами державності, в тому числі і Конституцією П.Орлика… Історія розвою української держави, патріотів – лідерів національно-визвольних рухів і процесів, і найголовніше – правдиве висвітлення історії для пересічного громадянина на вітринах і книжкових виставках бібліотеки, облаштування круглих столів, читацьких конференцій, зустрічей з учасниками визвольних подій, бенефісів та літературних кафе – це невеличкий перелік багатогранної, в більшості непомітної, роботи бібліотечних працівників. Бібліотеки і бібліотекарі найперші володіють інформацією про події, що відбуваються в державі та світі і негайно інформують про це громадськість шляхом, організації книжкових виставок, стендів, інформаційних вітрин… Стільки інформації про Незалежність України, державну символіку, людей, які наближали Незалежність, гинули в таборах тільки тому, що писали про вільну державу, де можна вільно співати українських пісень, розмовляти материнською мовою і прославляти власний народ, має тільки Бібліотека.

ВІДЕО ДНЯ

Стільки велелюдних творчих акцій патріотичного спрямування для різних вікових категорій: дітей, молоді, людей старшого віку як Бібліотеки не проводить жодна установа в місті. Вони різняться між собою формами, але всі – яскраві і цікаві, наповнені змістом і незабутні для учасників.

Щораз керівництво бібліотеки з колективом намагається віднайти нові форми роботи, щоб запам’яталося її читачам, залишилося в їх серцях і свідомості.

Реклама

Так і на цей раз – традиційну зустріч з літературним бомондом міста було вирішено провести на подвір’ї бібліотеки, серед квітів і дерев. «Літературне кафе» було відкрите для всіх бажаючих. Літераторів та учасників зустрічали бібліотекарі із запашною кавою.

З вітальним словом виступила директор Мукачівської ЦБС Стадник О. А. Вона звернула увагу присутніх на книжкову виставку "Вони наближали цей день" про патріотів України які поклали своє життя в імя Незалежності України.

Реклама

Кращі поетичні твори про Україну звучали з уст Ю. Комарницької, Т. Рибар, Б. Сливчука, Г. Лімбах, Я. Січа, В. Степанової та ведучих свята бібліотекарів ЦБ Т. Туряниці та В. Анталик. На завершення зустрічі виступив Б.Сливчук із презентацією своїх сонетів про Україну.

Своє привітання з нагоди Дня Незалежності висловив читач бібілотеки, майор у відставці Нагірний В.М.

Я.Січ, С.Ржевська, П.Паровінчак, І.Данилюк як і всі присутні були вражені, як гарно, дбайливо було організовано це яскраве дійство на подвір’ї бібліотеки.

Реклама

А наступного дня, 23 серпня, вже в читальній залі, бібліотекарі спільно з управлінням юстиції провели день інформації «Незалежній Україні-20». Як завжди яскраво і гарно оформлена книжкова виставка – подорож під назвою « Нема ціни святині дорогій» І однією з складових Дня інформації стало «Інформаційне перехрестя» за участі начальника управління юстиції В.Шматченка та заступника начальника О.Меренич. В читальну залу зібралися представники громадськості, читацький актив, бібліотечні працівники міської ЦБС та учбових закладів міста.

Ведуча круглого столу - провідний бібліотекар сектору краєзнавчої літератури Туряниця Т.М. коротко ознайомила присутніх з історичними подіями, які передували дню незалежності.

Своєрідний діалог між представниками юстиції і гостями тривав понад годину. Валерій Михайлович і Олеся Степанівна відповідали на численні запитання присутніх.

Свої думки з приводу ролі права в житті молоді висловила Котовська Людмила, учениця 10 класу ЗОШ №6, переможниця міської та обласної олімпіади з правознавства, учасниця Всеукраїнської олімпіади, яка проходила у м. Рівне в березні 2011 року.

Навіть після закінчення круглого столу представники юстиції надавали індивідуальні консультації учасникам.

На закінчення Валерій Михайлович привітав всіх з наступаючим святом - Днем незалежності України.

Ще одна книжково-ілюстративна виставка "Держава. Право. Суспільство", оформлена в читальній залі, розкривала фонд правової літератури.

Реклама

На жаль, ця виставка, незважаючи на зусилля бібліотекарів, була представлена незначною кількістю правової літератури – її у нас надзвичайно мало. Але на днях міська влада з «Програми поповнення бібліотечних фондів» виділила 7 тис.грн., які були переказані у видавництво «Знання» для придбання виключно правової літературу.

Ольга Стадник директор ЦБС, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ступеня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно