Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Канадський чоловічий хор виступив у "Паланку"

Канадський чоловічий хор виступив у "Паланку"
13 серпня, у суботу, мукачівці та гості нашого міста мали чудову нагоду долучитися до високого пісенного мистецтва, відвідавши

13 серпня, у суботу, мукачівці та гості нашого міста мали чудову нагоду долучитися до високого пісенного мистецтва, відвідавши Мукачівський замок «Паланок».

ВІДЕО ДНЯ

Саме цього дня, у рамках всеукраїнського турне, присвяченого 120- й річниці української еміграції до Канади та 20-ї річниці незалежності України, до нас приїхав Український чоловічий хор ( керівники Орест Солтикевич та Дарсі Гулька) з канадського міста Едмонтона.

Гості, а серед них було багато таких, які вперше відвідали Мукачево, мали можливість познайомитися з пам’ятками архітектури та історії нашого стародавнього міста, відвідати міську хорову школу хлопчиків та юнаків, якою керує заслужений діяч мистецтв України Володимир Волонтир, обмінятися досвідом творчої роботи.

Реклама

Гарна українська пісня Кирила Стеценка, Нестора Нижанківського, Григорія Китастого, Сидіра Воробкевича та інших композиторів зворушила присутніх, які бурхливо підтримували виступаючих з далекої, а водночас і близької Канади.

Слова вдячності пролунали на їхню адресу від секретаря міської ради Івана Маняка, голови міського осередку «Союзу українок» Людмили Оленушинець, а самодіяльний хор «Відгомін» товариства «Просвіта» ім.Т.Шевченка та «Союзу українок» привітав гостей піснею.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно