Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • У Мукачеві пройшли урочисті заходи, присвячені 197-річниці з Дня народження Т. Шевченка

У Мукачеві пройшли урочисті заходи, присвячені 197-річниці з Дня народження Т. Шевченка

У Мукачеві пройшли урочисті заходи, присвячені 197-річниці з Дня народження Т. Шевченка
Нещодавно у Мукачівському міському Будинку культури, за участі широкої громадськості та керівництва...

Нещодавно у Мукачівському міському Будинку культури, за участі широкої громадськості та керівництва міста пройшли урочисті заходи, присвячені 197 - річниці з Дня народження Тараса Шевченка.

ВІДЕО ДНЯ

Про творчий та життєвий шлях Великого Кобзаря, його значення для піднесення самосвідомості українського народу, збагачення української та світової літератури говорив у своєму святковому виступі перед присутніми, голова Мукачева Золтан Ленд’єл. «Ставши класиком України, Тарас Шевченко став класиком для всіх народів. Він підніс українське письменство до рівня загальнолюдських ідеалів… Своїм універсальним талантом, а він був і живописцем, і прозаїком, і критиком, і драматургом, але в першу чергу – геніальним поетом, Кобзар знаходиться на рівні світових геніїв», - підкреслив Золтан Золтанович.

За активну участь в громадському житті міста, популяризацію творчості та ідей Тараса Шевченка міський голова вручив грамоти та цінні подарунки, зокрема «Кобзар» Тараса Шевченка - активістам міської організації «Союзу українок» та Товариства «Просвіта» ім.Т.Шевченка Галині Бабілі, Анізії Дороті, Світлані Козак, Ользі Лаутнер.

Реклама

Від громадськості та влади міста до погруддя Т.Г.Шевченка було покладено корзину з квітами, а з цікавою концертною програмою «На перехресті музи та долі» виступили колективи художньої самодіяльності та індивідуальні виконавці, зокрема Мукачівський зразковий хор юнаків та хлопчиків під керівництвом заслуженого діяча мистецтв Володимира Волонтира, хоровий колектив «Відгомін» громадських організацій «Союзу українок та «Просвіти» ім. Т.Шевченка, керівник Наталія Добра, камерний ансамбль МДУ під керівництвом Сергія Добоша, народний вокальний ансамбль «Любисток» гуманітарно-педагогічного коледжу МДУ, під керівн ицтвом Лесі Мусієць, вокальний ансамбль «Веснянка» Великолучківської ДШМ, керівник Олена Никитюк, народний хор «Ліра» міського Будинку культури, керівник Степан Удварі та інші.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно