Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • У Мукачівській міській картинній галереї розпочала свою роботу персональна виставка Юрія Шелевицького

У Мукачівській міській картинній галереї розпочала свою роботу персональна виставка Юрія Шелевицького

У Мукачівській міській картинній галереї розпочала свою роботу персональна виставка Юрія Шелевицького
Минулого четверга в Мукачівській міській картинній галереї розпочала свою роботу персональна виставка члена Національної спілки художників України Юрія Шелевицького. Автор представив етюдні роботи,...

Минулого четверга в Мукачівській міській картинній галереї розпочала свою роботу персональна виставка члена Національної спілки художників України Юрія Шелевицького. Автор представив етюдні роботи, створені на пленерах. Виставку відкрив заступник Мукачівського міського голови Михайло Лабош:

ВІДЕО ДНЯ

– Завдяки художникам середнього покоління, яке представляє Юрій Шелевицький, ми переконуємось в тому, що Мукачево розвивається в творчих традиціях наступності. Маємо надію, що в майбутньому він з просто перспективного художника перетвориться на відомого майстра.

Окремі роботи автора ще далекі від досконалості, однак уважно вдивляючись в полотна, можна помітити цікаві ідеї митця. Сам він розуміє, що коли зупинитись на досягнутому, то можна завершувати мистецьку кар’єру:

Реклама

– Фактично я так думаю, відсотків на сімдесят вдалося зробити із запланованого. Хочеться ще попрацювати над композицією робіт. Є багато в голові, що хотілося б зробити. Однак до цього ще не дійшла черга, оскільки трохи не вистачає часу. Хочеться далі підвищувати свій рівень, тому що знаходжу моменти незадоволення собою. Життя художника схоже на сходження на гору – чим вище піднімаєшся, то бачиш, що вона ще далі знаходиться.

На відкритті біля його робіт можна було помітити як молодь, так і старше покоління. Прийшли оцінити роботи свого молодого колеги і визнані майстри пензля – голова Закарпатської організації Національної спілки художників Борис Кузьма і народний художник Золтан Мичка та заслужений художник України Василь Свалявчик. Останній відзначив, що Ю. Шелевицькому ще є над чим працювати, щоб поповнити ряди заслужених:

Реклама

– Він, як і кожний молода людина, шукає себе. В нього є тематичні, реалістичні та абстрактні роботи. Він уже сформував себе як художник. Залишається відкинути негативне, не втративши позитиву. А далі все раціонально об’єднати. Вважаю, що автор якраз доходить до половини творчого шляху.

Темами для своїх робіт Юрій вибирав буденне життя – гірські хати в тумані, випасання худоби на пасовищах, копиці сіна біля озера, садочок біля хати, народні гуляння та гра на традиційних народних інструментах. Уважно вдивляючись в них, я помітив одну цікаву річ: їх композиція легше розпізнається, коли відійти на кілька метрів від роботи. Виставка триватиме до середини грудня, а далі Юрій Шелевицький представлятиме свої роботи в обласному центрі.

Євген Свищо

Джерело: Сайт Мукачівського міськвиконкому

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно