Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Культура
  • У місті над Латорицею відбулися святкові заходи, присвячені 66-й річниці визволення Мукачева

У місті над Латорицею відбулися святкові заходи, присвячені 66-й річниці визволення Мукачева

У місті над Латорицею відбулися святкові заходи, присвячені 66-й річниці визволення Мукачева
26 жовтня 2010 року у місті над Латорицею відбулися загальноміські святкові заходи, присвячені 66-й річниці визволення Мукачева від фашистських загарбників. З самого ранку керівники міських...

26 жовтня 2010 року у місті над Латорицею відбулися загальноміські святкові заходи, присвячені 66-й річниці визволення Мукачева від фашистських загарбників.

ВІДЕО ДНЯ

З самого ранку керівники міських ветеранських організацій, «Ради Почесних громадян» та Ради старійшин разом секретарем міської ради Іваном Маняком та заступником міського голови з гуманітарних питань Михайлом Лабошем відвідали міські кладовища, щоб поклонитися воїнам-визволителям, покласти вінки до пам’ятників полеглим у роки війни. Учні міських шкіл разом з учителями поклали квіти до могил солдатів та офіцерів, тих, хто навіки знайшов свій спочинок на нашій землі.

О 12.00 розпочався урочистий загальноміський мітинг покладанням вінків та квітів від Мукачівської міської ради та її виконавчого комітету, представників підприємств, установ та організацій, громадсько-політичних об’єднань до обеліску Слави.

Реклама

З промовою до присутніх на центральній площі міста ветеранів Великої Вітчизняної війни, партизанів та підпільників, добровольців та працівників тилу, мешканців міста та гостей звернувся Мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл. «Ви, солдати Перемоги – українці, росіяни, білоруси, грузини відстояли свободу та незалежність рідної землі і принесли визволення народам Європи, в тому числі і нам. Ми гордимося, що серед тих, хто боровся з фашизмом були і наші земляки-закарпатці, які воювали в рядах Червоної армії та в складі армій країн антигітлерівської коаліції. Ми низько вклоняємося воїнам-визволителям, учасникам партизанського руху, працівникам тилу – усім, хто своїм ратним і трудовим подвигом наближав довгоочікуване визволення та Перемогу», - підкреслив міський голова. Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять тих, кому не судилося повернутися з війни, хто не дожив до наших днів.

Особливу подяку висловив міський голова ветеранським громадським організаціям: за виховну роботу серед молоді , за волонтерський рух, за цінні поради, з їхнього боку, якими керується міська влада у своїй роботі.

Реклама

З словами вітання до учасників святкового мітингу звернулися полковник, командир 128-ї окремої механізованої бригади Олег Христенко та ліцеїст 2-го курсу Мукачівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Михайло Абель.

В урочистому марші пройшли військовий духовий оркестр, солдати та офіцери 128-ї окремої механізованої бригади, ліцеїсти Мукачівського ліцею.

Традиційний святковий обід та цікава концертна програма були влаштовані для ветеранів на базі ЛОСКу «Латориця», за що виступаючі ветерани , зокрема, Дьомін І.В., Блінов А.О., Піпа П.С., Літковський М.Г. та багато інших висловили щиру вдячність міській владі і особисто міському голові Золтану Ленд’єлу.

Реклама

Відділ з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно