Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Витворила світ, в якому легко жити

Витворила світ, в якому легко жити
І що було б, якби свого часу керівник міста, нині Почесний громадянин Мукачева Олександр Чулей не запросив Івана Бровді з Виноградівщини з дружиною-берегівчанкою Ларисою на постійне проживання до...

І що було б, якби свого часу керівник міста, нині Почесний громадянин Мукачева Олександр Чулей не запросив Івана Бровді з Виноградівщини з дружиною-берегівчанкою Ларисою на постійне проживання до Мукачева? А не було б гордості всіх мукачівців – пам’ятників Кирилу і Мефодію, Богоматері, Коминарю, які створив для Мукачева Іван Бровді. І ми б не пишалися тим, що в Мукачеві живе і творчо працює неперевершена майстриня гобеленів, талановитий художник Лариса Бровді. Здавалося б, важко весь час бути разом двом неперевершеним митцям, складно через ризик повторення манери письма один одного, якихось мимоволі запозичень. На щастя ці ризики не торкнулися подружжя Бровді. Картини Івана Васильовича нічим не схожі з живописними полотнами Лариси Олександрівни.

ВІДЕО ДНЯ

Зрештою, краще один раз побачити. І це шанувальникам творчості Лариси Бровді вдалося зробити на презентації її персональної виставки в міській картинній галереї, присвяченої ювілейному Дню народження. Не зважаючи на свій поважний вік, Лариса Олександрівна не тільки молодо виглядає, але, головне, молода душею, в постійному творчому пошуку. Якщо зовсім недавно ми милувалися її гобеленами і картинами, схожими за манерою письма на роботи геніальної Яблонської, то сьогодні побачили твори у стилі сюрреалізму, які вже не сплутаєш ні з чиїми. Як і всі попередні роботи її сьогоднішні полотна відзначаються багатою палітрою, сюжетні композиції наповнені поетичною символікою образів, писаних із закарпатської глибинки, кожна із робіт має свій настрій, який магнетично передається і глядачеві. Напевне правильно зробила автор, що не дала назви жодній роботі. Хай це зробить у залежності від настрою кожен, хто споглядає картину. На відкритті виставки з теплими вітальними словами до Лариси Олександрівни звернулися міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, який вручив їй букет червоних троян і подарунок, голова обласної організації Національної Спілки художників Борис Кузьма, старійшина малярського цеху Закарпаття, народний художник України Іван Шютєв, люблячий чоловік і колега по мистецтву, народний художник України Іван Бровді та давній друг сім’ї Тетяна Драшкаба. Приємно було почути від Бориса Кузьми, що кандидатуру Лариси Бровді подано на звання заслуженого художника України. Добрий дарунок «винуватиці» презентації – багато ілюстровану книгу «Лариса Бровді. Життя і творчість» зробили її друзі Віктор і Сергій Дворниченки.

Джерело: Міська газета "Мукачівська Ратуша"

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно