Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Мукачівщині провели музично-поетичний конкурс «Перший крок до зірок»

На Мукачівщині провели музично-поетичний конкурс «Перший крок до зірок»
Дитинство – чудовий час сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій. Орієнтуючись на потреби сьогодення, побажання батьків, індивідуальні здібності дітей, використовуючи культурно-освітнє...

Дитинство – чудовий час сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій. Орієнтуючись на потреби сьогодення, побажання батьків, індивідуальні здібності дітей, використовуючи культурно-освітнє оточення, дошкільні заклади району стали колискою майбутніх талантів. У ці чудові червневі дні квітує літніми барвами і дитячими талантами вся Мукачівщина. Адже саме у червні весь світ відзначає добре і радісне свято – День захисту дітей.

ВІДЕО ДНЯ

З метою виявлення талановитих і обдарованих дітей дошкільного віку, сприяння їх подальшого творчого розвитку відділ освіти Мукачівської райдержадміністрації започаткував проведення музично-поетичного конкурсу для дітей дошкільного віку «Перший крок до зірок». Конкурс став яскравим святом дитинства, у якому взяли участь вихованці тридцяти дев’яти дитячих навчальних закладів Мукачівщини.

Малеча з дитячих садочків сприймала все це як ще одну красиву гру і підстрибувала від нетерплячки – скоріш на сцену! Сім шкіл району – Чинадіївська, Залужанська, Великолучківська, Дерценська, Лохівська, Ракошинська ЗОШ І-ІІІ ступенів та Лалівська ЗОШ І-ІІ ступенів гостинно відкрили свої двері маленьким артистам, огорнули їх турботою, вразили пишним оздобленням актових залів, де вони змогли зробити перші самостійні кроки у світ мистецтва.

Реклама

Музичні керівники ДНЗ району продемонстровали високу майстерність у підготовці номерів художньої самодіяльності, інсценізацій та хореографічних композицій. Барвистим вінком з веселих мелодій, яскравих костюмів і вправних «дитячих па» стали на святі хореографічні композиції, які було представлено як сучасними танцями, так і народними. Вихованці Ракошинського садочка №3 продемонстрували хореографічну композицію «Моя Україна», яка була насичена барвами сонця й неба, дитячою щирістю. Порадували своїми виступами діти Баркасівського, Сернєнського, Дерценського та Чомонинського дитячих садочків. Хореографічні номери Барбівського, Залужанського, Кленовецького, Руськівського, Обавського, Пузняковецького та Копиновецького, Бобовищенського ДНЗ №1, Ракошинського ДНЗ №4, Чинадіївського ДНЗ №2, Чинадіївського ДНЗ №1. Елементи сучасної хореографії, акробатики і художньої гімнастики поєдналися у «Ритмічному танці» вихованців Новодавидківського ДНЗ та Лохівського ДНЗ – «Хмаринки-краплинки», а маленькі «східні» красуні з Ракошинського ДНЗ №4 викликали бурхливі оплески своїм таночком «Менджорія».

Маленькі музиканти з Горондівського дитячого садочка виконали на традиційних і оригінальних дитячих музичних інструментах твір «Пісенька лунає». І справді, на цьому святі пісня лунала дзвінко, адже всі дітки співали щиро і натхненно, найбільш яскравими виступами стали – соло Камілли Папп (Баркасівський ДНЗ), Дарини Курти (Ракошинський ДНЗ №2), Яринки Остап’юк (Чинадіївський ДНЗ №1), Анюти Удут (Верхньокропецький ДНЗ), Максима Лінтура (Залужанський ДНЗ), Святослава Пашковського (Копиновецький ДНЗ), пісні у виконанні вихованців Верхньовизницького, Нижньокоропецького ДНЗ. Неабиякі артистичні здібності проявили діти в декламуванні поезій, хочеться відзначити виступи вихованців Станівського, Пістрялівського, Жнятинського, Новодавидківського ДНЗ.

Реклама

Свято виправдало свою назву і сподівання організаторів – таланти ми маємо! Нехай же цей конкурс, як і всі хороші починання, стане доброю традицією, адже дитина, яка серцем доторкнулася до прекрасного, вже захищена духовно. Саме від уваги дорослих, їх любові, виховання залежить доля дітей. І якщо ми будемо ростити наших дітей у добрі, змалечку оточимо їх любов'ю та милосердям – їх життя зміниться на краще!

Про це повідомили інтернет-видання “Панорама Мукачева” у відділі освіти Мукачівської РДА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно