Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Звітний концерт Чинадіївської школи мистецтв

Звітний концерт Чинадіївської школи мистецтв
Мистецьке життя нашого краю здавна повниться талантами та обдарованими людьми різних поколінь, тому закономірно, що час від часу відбуваються важливі й відповідальні заходи, в яких творчі колективи...

Мистецьке життя нашого краю здавна повниться талантами та обдарованими людьми різних поколінь, тому закономірно, що час від часу відбуваються важливі й відповідальні заходи, в яких творчі колективи демонструють свої надбання і досягнення на ниві мистецтва.

ВІДЕО ДНЯ

Ось і цього разу свою майстерність дарували нам викладачі та учні Чинадіївської школи мистецтв на своєму звітному концерті. Вони виконували різножанрові твори композиторів-класиків та сучасних авторів. Особливими родзинками концерту серед учнів були Денис Василинець (скрипка, клас викладача Вікторії Галюк), Дмитро Сабов (саксофон, кл. викл. Бориса Турянчика), Іштван Кентеш (фортепіано, кл. викл. Ольги Семенової), Петро Галас (скрипка, кл. викл. Едуарда Погорецькі) та взірцевий хореографічний колектив під керуванням Алли Гецко.

Заслуговують на увагу і викладацькі колективи, серед яких гордістю школи та за ініціативою і великої підтримки її директора є єдиний в Закарпатті естрадний оркестр викладачів під керуванням Бориса Турянчика у складі Олексія Маргачева (саксофон), Степана Хоми (труба), Олександра Ороса (тромбон), Бориса Турянчика (саксофон), Ольги Семенової (фортепіано), Дмитра Чекана (бас-гітара), Анатолія Зуйченка (ударні), Едуарда Погорецькі (скрипка), Вікторії Галюк (скрипка), Марти Товт (скрипка), Юрія Макуха (скрипка), Христини Чекан (віолончель) та Наталії Погорецькі (клавіші). Естрадний ансамбль «Диксиленд» (кер. Б.Турянчик), що існує з 2008 р., відзначений грамотою за вагомий внесок у мистецьке життя краю, як кращий виконавський викладацький колектив на яскравому концертному виступі в рамках святкування днів Мукачева з нагоди відзначення 100-річчя диксиленду.

Реклама

На концерті були присутні представники влади Мукачівської районної державної адміністрації – Василь Лазар, Оксана Біров та Марія Лешко.

Довідка від «Панорами Мукачева»

Реклама

Школа мистецтв у Чинадієві існує протягом 30-ти років, в ній плідно працюють 40 викладачів і вчаться понад 300 учнів (в тому числі і вихованці Чинадіївського дитячого будинку-інтернату, директором якого є Світлана Софілканич), завдяки своїм досвідченим наставникам-вчителям багато з них беруть участь у всеукраїнських та міжнародних фестивалях і конкурсах, займають достойні місця дипломантів та лауреатів, представляють належний рівень знань, здобутих у школі мистецтв. Тут функціонують відділ хореографії (зав. відділом – Алла Гецко), образотворчого мистецтва (Тетяна Петричко), фортепіанний відділ (Ольга Семенова), відділ народних інструментів (Катерина Гальович), теоретичний (Наталія Сабов) та оркестровий (Борис Турянчик). Керує прекрасним колективом педагогів-професіоналів директор школи – викладач баяну, Заслужений працівник культури України Михайло Фендик.

Серед шкіл такого напрямку в Ужгороді, Ракошині, Мукачеві, Хусті та Берегові Чинадіївська школа мистецтв є однією з кращих, а отже випускниками її є талановита молодь – майбутня творча еліта нашого краю.

Мар'яна Лиховид, музикознавець, викладач МДУ

Джерело: Закарпатська газета «Панорама»

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно