Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чотири замки Закарпаття отримали власника

Чотири замки Закарпаття отримали власника

Чотири закарпатські замки — в Середньому, Виноградові, Королеві та Квасові — перейшли на баланс Закарпатської обласної ради. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета.

ВІДЕО ДНЯ

З його слів, у лютому цього року була створена відповідна робоча група, яка взялася за вивчення правового статусу і фактичного стану пам’яток культурної спадщини, якими є Середнянський, Виноградівський, Королівський та Квасівський замки.

Читайте також:
На 1+1 показали сюжет про чинадіївський замок Сент-Міклош та його володаря Йосипа Бартоша
Реклама

"Ми підготувати відповідні проекти рішень, узгодили їх з головами відповідних громад, — зазначив Шекета, — розглянули на комісіях обласної ради і 25 лютого проголосували на пленарному засіданні ради, прийнявши ці об’єкти у власність. Після цього рішення Комунальною установою "Управління спільною власністю територіальних громад" Закарпатської обласної ради було здійснено ряд заходів. І от є результат. Чотири закарпатські замки в Середньому, Виноградові, Королеві та Квасові, які є пам’ятками національного значення мають власника – Закарпатську обласну раду".

"Андрій Шекета пояснив, що це рішення дасть можливість фінансувати чи співфінансувати реставраційні чи консерваційні роботи на цих замках, аби вберегти їх від руйнації", – повідомляє "Суспільне Закарпаття".

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно