Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Лицарські бої та середньовічні танці: як пройшов фестиваль "Dovhe Castrum Fest"

Лицарські бої та середньовічні танці: як пройшов фестиваль "Dovhe Castrum Fest"

Другий фестиваль "Dovhe Castrum Fest" провели у фортеці графів Телекі в селі Довге Хустського району. Там організували лицарські бої, середньовічні танці, майстеркласи з народних ремесел, екскурсії замком, також пригощали стравами середньовічної кухні. За словами співорганізатора заходу Олександра Шершуна, у лицарських боях взяли участь спортсмени з Івано-Франківська, Луцька, Ужгорода, Мукачева та селища Чинадійово.

ВІДЕО ДНЯ

Ужгородець Роберт Чабіна в лицарському турнірі на фестивалі "Dovhe Castrum Fest" бере участь вдруге. Хлопець каже, що таким бойовим мистецтвом займається 6 років.

Читайте також:
У Берегові відбудеться ярмарок та передбачена концертна програма
Реклама

"Досить часто беру участь, особливо, якщо турніри проходять в нашій області. В інших областях теж часто проходять турніри, але через дистанцію нам відвідувати їх важче. Техніка, витривалість, фізична підготовка, досвід, моральний і психологічний стан – важливі фактори", – розповідає Роберт Чабіна.

У село Довге на турнір приїхали спортсмени з Луцька. Серед них і Катерина Баран. Вона розповіла: "Я займаюся середньовічним боєм майже два роки. Дуже класно, мені подобається. Це адреналін, незабутні емоції, командний дух. Зосередженість – основне, аби не розгубитися і не забути те, що тебе вчили".

Реклама

Віктор-Микола Гаврилюк теж приїхав із Луцька. Хлопець каже: костюми спортсменів важать від 25 до 40 кілограм.

"У спеку трішки гаряче, але лати розподілені по всьому тілу й до цього звикаєш. Сучасні лати набагато легші за лати тих, хто воює зараз на сході України, хто бере участь у війні з Росією. Ті обладунки ще важчі. Там можна померти, а тут можна собі дозволити жити після бою", — розповів Віктор-Микола Гаврилюк.

На фестивалі відвідувачі могли взяти участь у майстеркласах з народних ремесел та екскурсіях замком, а також побачити лицарські бої і середньовічні танці.

Реклама

Відвідувачка Віра Глушко розповіла: "Дуже класно, що відроджуються такі заходи, які десь показують нам, що було колись у минулому. Я розумію, що цього не буде в майбутньому, але це те, на чому варто вчитися звитязі, мужності, сміливості, бажанню чесної перемоги й чесної гри. Я думаю, що це круто".

Співорганізатор "Dovhe Castrum Fest" Олександр Шершун каже: у палаці графів Телекі фестиваль проводять вдруге, аби ознайомити туристів із цією фортецею.

"Цього разу він проходить в рамках проєкту "Dovhe Castrum Art", який покликаний вдихнути в цей палац – палац графів Телекі – життя, одним із засобів такого оживлення палацу й посилення його конкурентоспроможності є проведення різноманітних заходів, зокрема, тематично-середньовічного фестивалю. Популяризувати цю локацію, щоб у майбутньому Довжанський палац міг регулярно проводити такі заходи й поступово підвищувати рівень проведення таких заходів", – розповів співорганізатор фестивалю Олександр Шершун.

Тривав фестиваль "Dovhe Castrum Fest" впродовж двох днів – 5 і 6 червня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно