Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Відомо, який розмір мінімальної та максимальної пенсії на Закарпатті

Відомо, який розмір мінімальної та максимальної пенсії на Закарпатті

В Україні з 1 липня змінився розмір прожиткового мінімуму, відтак деякі категорії громадян отримали індексацію пенсій. Кого стосується липневий перерахунок, який розмір мінімальної та скільки закарпатців отримують максимальну пенсію — про це 12 серпня в ефірі програми "Сьогодні.Головне" розповіла начальниця головного управління пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек.

ВІДЕО ДНЯ

З 1 липня пенсія зросла на 85 гривень

Як повідомляє "Суспільне Закарпаття", з 1 липня 2021 року у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, за словами Анастасії Пентек, мінімальний розмір пенсії зріс з 1 769 гривень до 1 854 гривень. "Близько 220 тисяч пенсіонерів, тобто 87%, отримали підвищену пенсію. Мінімальний розмір пенсії на 85 гривень. Збільшилася і максимальна пенсія 18 540 гривень. Її отримають близько 3-х відсотків закарпатців", — розповіла Анастасія Пентек.

Реклама
Читайте також:
Прем’єр повідомив, коли почнуть запроваджувати соціальні пакети з накопичувальними пенсіями

Близько 4 300 закарпатців отримали доплату в розмірі 100 грн

Реклама

Понад 4,3 тисячі закарпатців отримали щомісячну доплату в розмірі до 100 гривень. Такий перерахунок отримали. "Такий перерахунок зробили пенсіонерам, які вийшли на пенсію до 31 грудня 2020 року і упродовж 7 місяців не отримали перерахунку", — зазначила Пентек.

Зріс мінімальний розмір пенсійної виплати у людей з інвалідністю

За словами Анастасії Пентек, зріс і мінімальний розмір пенсійної виплати в осіб з інвалідністю І групи – зараз він не може бути нижчим 2 200 гривень. Таких пенсіонерів (інвалідів 1 групи) на пенсійному обліку в Закарпатській області 2,2 тисячі. "Близько 1,2 тисячі пенсіонерам зробили перерахунок, що становить 53 відсотки від загальної чисельності", — додала начальниця головного управління пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Реклама

Які пенсіонери силових структур отримуватимуть щомісячну доплату 2 000 гривень

З 1 липня проведено і перерахунок пенсій пенсіонерам силових структур, яких на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Закарпатській області – понад 10 тисяч. У пенсіонерів силових структур у червні 2021 року закінчилися доплати які вони отримували з 2018 року. 14 липня Кабінет міністрів прийняв постанову №713, відповідно до якої військові пенсіонери отримують щомісячну доплату у розмірі 2 тисячі гривень.

Однак не всі пенсіонери силових структур отримають однакову доплату — 2000 гривень, зазначила Анастасія Пентек.

"Цю доплату отримають пенсіонери, які не мали судових рішень. Якщо пенсія була піднята по рішенню суду, до прикладу на 1 200 гривень, то вона мінусується і люди отримають доплату 800 гривень. Якщо мали доплату більше 2 000 гривень, то пенсіонери отримують те, що отримували", — розповіла Пентек.

Зросли пенсії в учасників бойових дій

В середньому на 985,50 гривень підвищились пенсії і 1084 учасникам бойових дій (цивільним пенсіонерам), розмір пенсійної виплати яких не досягав 3854 гривень.

За словами Анастасії Пентек, усі перерахунки пенсійних виплат здійснюють в автоматизованому режимі, тому пенсіонерам не потрібно додатково звертатися до органів Пенсійного фонду або надавати заяву для проведення такого перерахунку.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно