Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українців чекає новий курс долара до кінця літа

Українців чекає новий курс долара до кінця літа

Курс долара в Україні може досягти рекордної в 2021-му позначки й опуститься до 26,5 грн/$. Загалом аналітики прогнозують: валюта буде коливатися до кінця літа у вузькому коридорі до 26,8 грн/$.

ВІДЕО ДНЯ

Середній курс долара з 23 до 27 серпня буде в межах 26,55-26,75 грн/$, впевнений старший аналітик компанії Esperio Ян Кароль. Гривня перебуває під впливом найпотужніших чинників – монетарної політики і виплат нового кредитного траншу від МВФ.

Читайте також:
Відомо, яким буде курс гривні після довгих вихідних
Реклама

"У короткостроковій та довгостроковій перспективі долар США в країні знижуватиметься, а українська гривня буде зростати. Критичної позначки падіння долара немає, тому тенденцію поточного року на зростання гривні варто використовувати з розумінням, що на валютних коливаннях найближчого року заробити не вийде", – зазначає Кароль.

Святковий період для валютного ринку – це завжди час невеликого додаткового зниження вартості долара. Перед святами курс долара вже знижується і конвертація валютних накопичень стає менш вигідною. Так було завжди.

Реклама

Серед факторів і подій, які можуть змінити настрої на валютному ринку, буде динаміка поширення COVID-19. Саме завдяки коронавірусу в країні зберігається стабільний приплив грошових коштів за експортним виторгом. Експорт українських товарів у першому півріччі зріс на 30% порівняно із січнем-червнем 2020 року до $29,9 млрд. Поширення COVID-19 буде сигналізувати про стабільність попиту на продукцію, що експортується країною, оскільки різні країни надають перевагу формувати довгострокові запаси за поточними цінами, в спробах уникнути інфляційного тиску в майбутньому.

Більш позитивні оцінки озвучує старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб. Він вважає, що долар може подешевшати до 26,5 грн/$. "Долар на міжбанку буде торгуватися через тиждень поблизу 26,6 грн/$. Готівковий долар торгуватиметься по 26,5/26,7 грн/$", – пояснює експерт.

Протилежні оцінки озвучив аналітик RoboForex Андрій Гойлов. "Вважаю, що наприкінці поточного тижня долар США до гривні продовжить зміцнюватися до рівня 26,85 грн/$. Єдина європейська валюта, з огляду на все, виросте до позначки 31,4", – говорить Гойлов.

Реклама

Раніше повідомлялось, що президент Зеленський попередив про можливе зростання ціни на газ та назвав причину.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно